Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Snel terugkoelen met Tarp Pre Cool systeem



De technologie haakt in op de noodzaak om zachte versproducten, zoals zachtfruit en sla, zo snel mogelijk gekoeld te krijgen. Wat met normaal koelen in een cel tot wel twaalf uur kan duren, kan met een Tarp Pre Cool systeem binnen 35% van de tijd worden bereikt. Dit resulteert in sneller transport gereed bij de kweker, minder energieverbruik, reductie van het gewichtsverlies van het product, maar vooral tot een langere houdbaarheid.



"Niet alleen wordt er op deze manier minder afval geproduceerd, de kosten worden ook naar beneden gebracht. Daarmee halen alle betrokken partijen voordeel, of zoals het in maatschappelijk verantwoord ondernemen ook wel bekend staat: People, Planet, Profit", vertelt Willem van der Does van BG Door.


 
Het Pre Cool systeem trekt de koude omgevingslucht door het product door middel van een zuigwand voorzien een ventilator of koelunit. Aan de opening is een eenvoudig elektrisch te bedienen tarp/zeildoek gemonteerd. Doordat de ventilator koude lucht aanzuigt door de opening en de tussenliggende ruimte is afgedicht met de tarp, zal de koude lucht door het product worden geleid en zo maximaal terug koelen. Dit kan van 1 tot 24 pallets gelijktijdig worden gedaan.


 
Deze uitvoering wordt altijd gezamenlijk door BG Door en uw koeltechnieker uitgevoerd. "Om ons volledig toe te kunnen leggen op het ontwikkelen van nieuwe technieken is BG Door International in 2004 samen gegaan met Van der Heiden Systems. Beiden bedrijven brengen onmisbare kwaliteiten samen: waar Van der Heiden Systems meer expertise heeft op het gebied van rijping en pre cooling, is BG Door gespecialiseerd in internationale handel", vertelt Willem van der Does.



"Al met al is snel terugkoelen een zeer welkome toevoeging om duurzamer om te gaan met versproducten. Het biedt niet alleen kansen voor kwekers en groothandelaren in Nederland, maar ook voor kleinere en internationaal georiƫnteerde exporteurs. Het belangrijkste feit blijft natuurlijk dat BG Door International een techniek presenteert waardoor de kwaliteit en houdbaarheid van de producten omhoog gaat, terwijl de kosten en verspilling wordt gereduceerd", besluit Willem.
 


Voor meer informatie:
BG Door
Willem van der Does
vanderdoes@bgdoor.com
Mob. +31 653 309 297
www.bgdoor.com
Publicatiedatum: