Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel Klomp, Abalco Service:

"We voeren steeds vaker onderhoud uit aan verdampingscondensors en koeltorens"

Tholen - Met het technisch reinigen van van lucht- en koeltechnische installaties heeft Abalco Service uit Werkendam inmiddels haar sporen verdiend in de AGF-handel. Steeds meer handelsbedrijven maken tegenwoordig ook gebruik van de diensten van Abalco Technical Support, dat zich hoofdzakelijk richt op het technisch beheer, preventief en correctief onderhoud, waterbehandeling en Legionella management van verdampingscondensors en koeltorens. Onder meer Olympic Fruit en Roveg maken al gebruik van deze diensten.



"Klanten in de AGF-sector weten ons steeds beter te vinden voor een bredere dienstverlening. "Het periodiek onderhoud van de waterbehandelingsinstallatie omvat de controle van de spui-doseerregeling en doseerpompen op werking en instellingen. Daarnaast vindt een controle van de spuiklep en meetsensoren plaats", vertelt Marcel Klomp.


Marcel Klomp en Job Verschoor

"Om de goede werking en instelling van de waterbehandelingsinstallatie te toetsen, worden er watermonsters genomen en geanalyseerd. De analyse vindt plaats op de volgende parameters: pH, geleidbaarheid, totale hardheid, p- en m-alkaliteit, chloride-gehalte, productgehalte en de indikking (concentratiefactor). Daarnaast worden de verbruiksgegevens van de waterbehandeling gecontroleerd en genoteerd", somt Marcel op.



"Normaal zijn er voor deze handelingen drie partijen nodig: een waterbehandelaar, een partij voor het mechanisch onderhoud en voor de technische reiniging. Deze activiteiten hebben we nu in één totaalconcept gestopt met één aanspreekpunt, waarmee we ook direct de eindverbruikers ontzorgen", vertelt Marcel. "Wij verzorgen het onderhoud op componentniveau en laten de engineering, installatie en controle op functionaliteit over aan de installateurs. Onze taak is dat de componenten voor 100% functioneren, conform de huidige wet- en regelgeving."



"De normeringen worden steeds strenger en de verantwoordelijkheid voor de voedselveiligheid, verwoord in HACCP-, BRC-, GlobalGAP- en IFS-certificering als de normeringen voor Legionella Management verwoord in AI32 en ISSO55.3 worden bij het management van de bedrijven neergelegd. Wij kunnen installateurs en eindgebruiker een service bieden, zodat de omschreven wet- en regelgevingen gewaarborgd worden en de geïnstalleerde installatiedelen optimaal blijven functioneren", zegt Marcel.

Voor meer informatie:
Abalco Group
Leemansstraat 13
NL - 4251 LD Werkendam
Tel: (+31 183-678664)
Fax: (+31 183-506555)
info@abalco.nl
www.abalco.nl