Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peterselie en sla in Californië getroffen door kou

Het koude weer aan het einde van december heeft de productie van gewassen zoals peterselie en sla vertraagd. Leveranciers zullen beschikken over kleine voorraden van deze en vele andere groenten en kruiden, die in de woestijngebieden van Californië worden geteeld. 

"Vooral bladsla is getroffen door de kou," zegt Mark McBride van Coastline Produce. "Bindsla, rode bladsla en botersla ondervinden de meeste schade en zullen schaars zijn." Ook de peterseliemarkt is krap. Prijzen variëren tussen de $10,45 en $16 (€9,33-14,29) voor een doos gekrulde peterselie. Meestal liggen de prijzen rond deze tijd van het jaar rond de $10 (€8,93).

Vergelijkbare producten, zoals koriander, vergaat het ongeveer hetzelfde. Op 16 januari lag de prijs voor een doos koriander tussen de $20,45 en $21,65 in Imperial Valley en tussen de $21,65 en $21,75 in Oxnard.

"We liggen voor op schema en er zijn gaten in het aanbod," zegt Jason Lathos, manager van Church Brothers Produce. "We zitten in dezelfde situatie als in 2013 en het zal binnen de gehele sector moeilijk worden om aan bestellingen te voldoen. Ik verwacht een lastige periode de komende 13 weken."
Publicatiedatum: