Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"wegvangen van insecten effectiever met Optiroll Super"

Seasun en RedStar testen vanglint met zwarte patronen

Biopol Natural (Nederland) en Russel IPM (Verenigd Koninkrijk) zijn een distributie-overeenkomst overeengekomen voor een innovatief en revolutionair vanglint: de Optiroll Super. De jarenlange relatie tussen beide organisaties wordt hiermee opnieuw verzilverd en betreft de Benelux. 'Deze overeenkomst past in de strategie om samen met partners uit ons netwerk stappen te zetten ten behoeve van een chemievrije teelt en hiermee exclusieve producten toegankelijk te maken voor de Nederlandse markt' aldus Mark Hoogendoorn (Manager Operations bij Biopol Natural).



Optiroll Super
Het innovatieve product bevorderd het wegvangen van insecten en verhoogt de return on investment voor ondernemers. De Optiroll Super wordt gekenmerkt door zwarte patronen, wat de aantrekkingskracht op insecten verhoogd. Uit onderzoek is gebleken dat er een hogere insectendruk ontstaat aan de randen van vanglinten of vangplaten door het kleurencontrast. Na diverse experimenten is er een optimale patroonverdeling gerealiseerd en laten praktijkresultaten grote verbeteringen (tot wel 50 - 100%) zien onder andere in het wegvangen van wittevlieg en trips.



Praktijk
Op dit moment zijn diverse glastuinbouwbedrijven, waaronder Seasun en RedStar, projectmatig bezig met dit innovatieve product. Russel IPM staat bekend om haar jarenlange ervaring en succesvolle innovaties op het gebied van feromonen en monitoring producten. Biopol Natural is een toeleverancier van biologische gewas-beschermingsproducten.

Voor meer informatie:
BioPol Natural
Nijverheidsweg 11
3251 LP Stellendam
Tel. +31(0)187-493422
Fax.+31(0)187-491269
Email: info@biopol.nl
Internet: www.biopol.nl


Publicatiedatum: