Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vanpgplaat met patroon vangt twee keer zoveel witte vlieg

Russell IPM heeft recentelijk de bekende gele vangplaten en tape een upgrade gegeven. Dankzij een contrastrijke print op de plaat kunnen er met de nieuwe vangplaat en rollertape twee keer zoveel witte vliegen worden aangetrokken

Dokter Al Zaidi van Russell MP geeft een toelichting: "Het geheim is het patroon op de insectenval. We ontdekten dat de meeste insecten op de rand van de vallen gevangen werden, omdat ze aangetrokken werden door het contrast. Tijdens de ontwikkeling hebben we ontdekt dat insecten makkelijker worden gevangen door verschillende kleuren en patronen, omdat je daarmee ditt contrast na kan bootsen."



In Nederland en Engeland wordt al gebruik gemaakt van de nieuwe insectenval. Toch hoopt Al Zaidi extra subsidie te krijgen van de overheid, voor extra onderzoek. "We geloven dat we nog betere resultaten kunnen behalen met extra steun."

De rollertraps en vangplaten zijn een van de belangrijkste producten van Russel IPM. "We produceren ze met een gevoelige finish. De vallen zijn gemaakt van een hoge dichtheid polyethyleen. Ze zijn speciaal ontworpen om met behulp van een bepaald kleurpatroon insecten te vangen. Door de aantrekkingskracht landt het insect op het kleverige oppervlak en kan dus niet ontsnappen", aldus Al Zaidi.



Russel IPM biedt ook blauwe borden aan, die net als de gele, bestendig zijn tegen UV en water. In een stoffige omgeving zijn ze werkzaamvoor twaalf weken.Russel IPM levert ook feromoonvallen - soms om de aanwezigheid van een plaag op te merken. "In sommige gevallen is deze insectenval een alternatief voor
gewasbeschermingsmiddelen. Telers proberen vernieuwende methoden te gebruiken om insecten te bestrijden. We blijven zoeken naar betere en meer duurzame oplossingen."


Voor meer informatie:
[email protected]
www.russellipm.com 

Publicatiedatum: