Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egypte verhoogt landbouwexport naar Rusland

Na een ontmoeting met de president van Egypte, Abdel Fattahom al-Sisi, heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat Egypte de levering van landbouwproducten aan Rusland binnenkort zal verhogen met ongeveer 30%.

"Onze landen werken samen op het gebied van landbouw. Egypte is de grootste consument van Russische tarwe, met ten minste 5-5,5 miljoen ton. Wij leveren ongeveer 40% van het graan in het land. 90% van onze import uit Egypte bestaat uit landbouwproducten. Egypte heeft de levering van deze producten met 30% verhoogd en de toevoer zal binnenkort stijgen met nog eens 30%", zei Poetin.

De partijen werden het ook eens over de introductie van een vereenvoudigde toegangswijze van Egyptische producten tot de Russische markt. "We bespraken de mogelijkheid van het opzetten van een logistiek centrum aan de Zwarte Zee en kwamen overeen om de toegang tot Egyptische producten naar onze markt te vergemakkelijken. Dit zal op passende wijze worden behandeld door de Rosselkhoznadzor (de Russische Federale Dienst voor Veterinaire en Plantcontrole), die in de nabije toekomst vertegenwoordigers naar Egypte zal sturen om de hoge kwaliteit van Egyptische producten te waarborgen", zei de president van de Russische federatie.

Bovendien bieden de aangekondigde plannen van de samenwerking tussen Egypte, Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan, de mogelijkheid van een vrijhandelszone.

De Russische minister van Landbouw stelde dat de toename van 30% in de levering van citrus, aardappelen en uien uit Egypte de helft van het geschatte tekort (een gevolg van het embargo), zou moeten dekken.
Publicatiedatum: