De Warenwet en diverse verordeningen van de Europese Unie stellen uitvoerige eisen aan het bereiden en verhandelen van levensmiddelen. De samenstellers hebben een selectie gemaakt uit deze uitgebreide regelgeving.
In deze elfde druk treft u aan de algemene (horizontale) regels die gelden voor alle levensmiddelen, alsmede de belangrijkste specifieke (verticale) bepalingen voor enkele groepen levensmiddelen.
Zo zijn er voorschriften te vinden voor o.a. bereiding en behandeling, hygiëne(codes), additieven, etikettering, genetisch gemodificeerde levensmiddelen, doorstraalde waren, voedingswaarde-informatie, producten voor bijzondere voeding, vitamines, mineralen en verontreinigingen. Maar ook de specifieke regels voor voedingssupplementen en zuivel zijn opgenomen.
In de bundel zijn de Europese verordeningen inzake voedings- en gezondheidsclaims voor levensmiddelen, toevoeging vitaminen en mineralen aan levensmiddelen en de toelating en het gebruik van levensmiddelenadditieven, voedingsenzymen en levensmiddelenaroma's opgenomen. Maar bijvoorbeeld ook de verordeningen inzake algemene beginselen van levensmiddelenwetgeving en officiële controles op onder andere levensmiddelen.
Nieuw in deze editie is onder andere het Warenwetbesluit informatie levensmiddelen, voor de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten. Iedere tekst is voorzien van trefwoorden in de marge. Afsluitend is een lijst met nuttige adressen, inclusief enkele vindplaatsen op internet, opgenomen.
Inhoud - verordeningen, warenwetbesluiten en –regelingen m.b.t.:
- Warenwet
- Productie
- Etikettering
- Productbesluiten
- Toevoegingen (additieven)
- Verontreinigingen (contaminanten)
- Invoer uit derde landen
- Handhaving
Teksten Warenwet editie 2014-2015
Redactie: mr. B.J. Beer en mr. drs. M.A. van Vugt
Sdu Uitgevers, 2014, ISBN 9789012393416