Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

High-end machine voor hygiënisch verpakken

Voedselveiligheid is bij steeds meer klanten een issue aan het worden. In eerste instantie bij het produceren en verwerken van voedsel, maar ook steeds meer bij het verpakken ervan. Hygiënisch verpakken is overigens niet alleen aan de orde bij voedselproducenten voor menselijke consumptie, maar ook in de diervoederindustrie. Het verpakken in zakjes, waarin wij met onze machines zijn gespecialiseerd, is bijzonder geschikt voor hygiënisch verpakken. Vandaar ook de keuze van UVA Packaging om een high-end machine te bouwen die op hoge snelheid een grote diversiteit aan zakjes kan maken.



Glad

Een bijzonder kenmerk van de UVA-ATLA verpakkingsmachine zijn de afgeronde kanten en dat alle horizontale vlakken schuin aflopen, zodat er nergens water op kan blijven staan. "Dat heeft alles te maken met richtlijnen van de European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG) voor het bevorderen van hygiëne tijdens het bewerken en verpakken van groenteresten. Hierbij zijn ook eigen ontwikkelingen en (klant)ideeën ingebracht om broedplaatsen voor bacteriën door achterblijvend water zoveel mogelijk te vermijden. Zo passen we zelf ontworpen spindels met ronde windingen toe die in tegenstelling tot de gangbare puntige uitvoeringen gemakkelijker schoon te maken zijn. Verder zitten er spacers bij alle verbindingen, zodat je nergens vlakken tegen elkaar hebt waar bacteriën tussen kunnen gaan zitten.

Volledig RVS

De machine is volledig in RVS uitgevoerd, niet alleen de behuizing van de machine en de schakelkast, maar ook de motoren en de pneumatiek. Dat brengt wel een prijskaartje met zich mee, maar klanten voor wie dit belangrijk is, zijn zeker bereid om die investering te doen."



Lage TCO

Zo laag mogelijk lopende kosten zijn een van de doorslaggevende argumenten te zijn in het aankoopproces. Er wordt gekeken naar wat de klant uiteindelijk operationeel kwijt is aan zijn machine. Investeringskosten per zakje is uiteindelijk te verwaarlozen; het gaat dan om duizendsten, misschien wel tienduizendsten van een cent per zakje. De folie, het hersluitbare materiaal zijn de kostenmakers. Als je een machine gebruikt die veel materiaal verspilt, met seal systemen die veel energie vragen dan ben je op termijn veel duurder uit dan de gebruiker die wel heeft geïnvesteerd in een kwalitatief goede machine.

Alles moet kloppen

Hoge kwaliteit betekent ook dat je geen compromis maakt op het gebied van de aandrijf- en besturingscomponenten in de schakelkast van de machine. Omdat de vraag naar hygiënisch verpakken vooral uit Amerika komt, hebben we besloten om de ATLA met Rockwell componenten uit te voeren. Denk daarbij aan Allen-Bradley ControlLogix PAC's, Kinetix servo-aandrijvingen en een PanelView touch screen als operator display. Mede door de miniaturisering van hun servodrives hebben we de schakelkast een stuk kleiner kunnen maken, wat weer bepalend is voor de footprint van de machine.

Publicatiedatum: