Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grootste areaal voor wortelen, asperges en erwten

Biologische teelt op 10% Duitse groenteareaal in 2013

In het afgelopen jaar teelde men in Duitsland op 10% van het totale vollegrondsgroentenareaal biologisch, meldt de Duitse website Fruchthandel.de. Met circa 10.800 hectare was dit biologisch areaal volgens het Duitse Bureau voor de Statistiek ongeveer even groot gebleven als in 2012.



De oogsthoeveelheid van biologisch geteelde vollegrondsgroenten nam in dezelfde periode echter met 12% af naar bijna 231.000 ton. Deze oogstafname lag onder meer aan de weersomstandigheden in 2013. Biologische wortelen werden op het grootste areaal geteeld, namelijk op circa 1.700 hectare, gevolgd door asperges met circa 1.400 hectare en erwten met circa 1.100 hectare. Deze drie groentesoorten maakten volgens het Duitse Bureau voor de Statistiek samen bijna 40% van het biologische vollegrondsgroentenareaal uit.

Terwijl het teeltgebied van biologische wortelen en asperges licht afnam ten opzichte van 2012, groeide het teeltgebied van erwten in 2013 juist met circa 14%. Biologische wortelen werden met bijna 75.800 ton het meest geoogst, gevolgd door wittekool met bijna 17.800 ton en consumptieuien met circa 16.200 ton.

In kassen en andere beschutte teelt oogstte men circa 13.500 ton biologische groenten van zo'n 260 hectare. Hierbij nam veldsla met 70 hectare het grootste areaal in beslag, gevolgd door tomaten met circa 50 hectare.
Publicatiedatum: