Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Höfken: minimumloon is noodzakelijk voor de landbouw

"Het minimumloon is noodzakelijk voor de landbouw. We hebben aantrekkelijke arbeidsplaatsen in de agrarische sector nodig, zowel voor zelfstandigen als voor werknemers", verklaarde Ulrike Höfken onlangs, de minister van Landbouw van de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz. De paniekzaaierij van het 'Deutsche Bauernverband' (DBV) die voor "peperdure aardbeien en asperges" waarschuwt, gaat de verkeerde richting op, aldus Höfken. "In plaats van goedkoop groente en fruit te eisen en de prijsspiraal steeds verder naar beneden te schroeven, zou het DBV zich beter inzetten voor meer waardering voor onze telers en hun hoogwaardige producten, het behalen van goede prijzen en het betalen van eerlijke lonen. Het DBV zou beter de kwaliteitsproductie in de regionale en biologische sector en diervriendelijke productie kunnen ondersteunen", zei Höfken.

De inkomenssituatie in de landbouwsector is nog steeds bedenkelijk. "Onze agrariërs werken bovengemiddeld veel en verdienen slechts een uurloon van 7,23 euro. Velen verdienen zelfs nog minder. Werknemers en zelfstandigen hebben een loon nodig waar ze van kunnen leven", aldus minister Höfken. Minimumlonen scheppen ook de basis voor een koopkrachtige vraag, verklaarde de minister verder. En dat is de basis voor een regionaal verankerde, kwaliteitsgeoriënteerde landbouwsector die zich ook staande kan houden tegenover de handel.
Publicatiedatum: