Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse btw op voedsel gaat van 0 naar 5%

Het Poolse Ministerie van Financiën heeft aangekondigd dat het van plan is om het nultarief voor btw op voedingsmiddelen per 1 april 2024 te beëindigen. Deze beslissing komt voort uit waarnemingen van dalende inflatiecijfers en een vertraging in de stijging van de voedselprijzen.

Het standaard btw-tarief op voedsel, dat zal worden hersteld op 5%, was sinds 1 februari 2022 opgeschort als tegenmaatregel tegen de oplopende inflatie, die destijds een jaarlijks percentage van 9,2% bereikte. Recente statistieken van het Poolse Centraal Bureau voor de Statistiek tonen een daling van de inflatie tot 3,9% op jaarbasis per januari 2024. .

Onder leiding van Mateusz Morawiecki heeft de overgangsregering besloten om het nultarief voor btw te verlengen tot eind maart 2024, zoals aangekondigd door minister van Financiën Andrzej Kolorowniak. De verwachte aanpassing zal met name invloed hebben op de kosten van essentiële voedselproducten, waaronder groenten, bepaalde wortel- en knolgewassen, evenals verwerkte groenten, fruit en noten.

Het ministerie van Financiën benadrukt dat het nultarief aanzienlijk impact heeft gehad op de inkomsten van de staatsbegroting.

Bron: agroberichtenbuitenland.nl

Publicatiedatum: