Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse Top Gear-presentator Jeremy Clarkson breekt lans voor Britse tuinders

Naar aanleiding van de bezorgdheid van Britse Top Gear-presentator Jeremy Clarkson heeft de minister van Milieu Steve Barclay het voor tuinders makkelijker gemaakt om te diversifiëren. Autoliefhebber Jeremy, die tuinder is geworden, documenteert zijn strijd met de tuinbouw sinds hij in 2008 land kocht.

In een recente column in The Times gaf de 63-jarige toe dat hij zich zorgen maakt over tuinders nadat subsidies "tot op het bot" waren gekort. "Ze kunnen geen loon verdienen waar ze van kunnen leven zonder hulp van de overheid. Ze kunnen de prijzen niet verhogen omdat het supermarktsysteem dat niet toestaat." Jeremy heeft een conflict gehad met de gemeenteraad over de uitbreiding van zijn Diddly Squat Farm. Dat heeft ertoe geleid dat zijn restaurant gesloten is.

Steve heeft aan parlementsleden verteld dat hij in een "vergevorderd stadium" is met minister van Gemeenschappen Michael Gove over het uitbreiden van vergunningen voor ontwikkelingen. Daarmee kunnen er bepaalde veranderingen plaatsvinden zonder dat een vergunningsaanvraag nodig is.

Tijdens zijn toespraak in het Lagerhuis deelde hij mee: "Mijn focus en die van de minister van Landbouw ligt op voedselteelt en voedselzekerheid. We willen ervoor zorgen dat tuinbouw levensvatbaar blijft voor tuinders. Tegelijkertijd is het belangrijk om ervoor te zorgen dat diversificatie mogelijk is zonder dat daar een vergunning voor nodig is zoals onlangs een beroemde tuinder in Oxfordshire benadrukte."

Lees meer op express.co.uk

Publicatiedatum: