Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Aanbod Spaanse ijsbergsla in vrije val"

Het aanbod van Spaanse ijsbergsla zal de komende weken fors afnemen door de droogte en de hoge temperaturen deze winter.

"In januari en februari is het veel warmer geweest dan normaal. Maar ook het gebrek aan water heeft een aanzienlijke impact op de kwaliteit en de oogstvolumes van de sla", zegt Javier Soto, manager van Agrar Systems, een bedrijf uit Murcia dat deel is van de Duitse groep Behr.

"De komende weken zal de aanvoer naar verwachting nog verder afnemen, aangezien nog meer warme dagen voorspeld worden. We oogsten veel kleinere kroppen, het gewicht is minimaal", voegt hij toe.

"Er zit een abrupt einde van het slaseizoen aan te komen", vervolgt Javier Soto. Dit zou voor een tekort op de markt kunnen zorgen tot de oogst in Midden- en Noord-Europa van start gaat.

Gezien de lagere beschikbaarheid stijgen de prijzen van ijsbergsla, maar die toename van de prijzen is volgens de teler en exporteur nog niet in overeenstemming met de daling van de aanvoer.

Voor meer informatie:
Javier Soto
Agrar Systems S.A.
Paraje de la Almazara, s/n
30332 Fuente Álamo (Murcia) – Spanje
Tel: +34 968151900
infoas@gemuese-garten.com
www.jardindehortalizas.com

Publicatiedatum: