Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
op Duitse groothandelsmarkten in week 9

Hogere prijzen voor paprika's van alle kleuren en herkomsten

Vanwege het beperkte aanvoer en de goede vraag konden voor paprika's in alle kleuren en van alle origines prijsverhogingen worden doorgevoerd op Duitse groothandelsmarkten in week 9. Dat constateren marktanalisten van BLE.

Groene Spaanse paprika was in München bij tijd en wijle helemaal niet of slechts sporadisch in zeer kleine hoeveelheden beschikbaar; de prijzen hiervoor werden het meest verhoogd. In Hamburg moesten klanten voor groene paprika tot €16,- per kist van 5 kg betalen. Maar ook de andere kleuren waarover cijfers in de rapportageweek staan werden duidelijk duurder.

Spanje domineerde in alle kleuren, Turkse import vulde aan en rood Marokkaans product rondde het geheel af. Zowel de Turkse als de Marokkaanse rode paprika's werden aanzienlijk duurder. In Keulen waren tegen het weekend de eerste Nederlandse producten in oranje kleur beschikbaar, Frankfurt meldde van de eerste Belgische groene California, die tot €18,50 per 5 kg kostten. In Berlijn kwamen nog voldoende rassen uit Turkije aan en genereerden, vanwege de aanstaande Ramadan, verhoogde interesse.

Klik hier voor het volledige markt- en prijsrapport

Sla
Belgische en Italiaanse sla deelden in de handel. In München en Frankfurt waren ook kleine volumes Duitse sla uit de vroege glasteelt beschikbaar.

Komkommer
Terwijl de aanwezigheid van de dominerende Spaanse aanvoer beperkt was, nam het belang van Nederlandse, Belgische en Duitse komkommers duidelijk toe. Klanten schakelden steeds meer over van het Spaanse naar het Midden-Europese product.

Tomaten
Er bleef een breed assortiment beschikbaar, waarin Spanje, Marokko, België en Italië de grootste betekenis hadden. Hoewel de aanvoer uit Spanje iets afnam, bleef dit land de markt voor trostomaten domineren. België, Turkije en Nederland vulden dit segment aan.

Bron: BLE

Publicatiedatum: