Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Progene Seed

Nieuwe datterinotomaat voor de Siciliaanse kasteelt

"Om aan de behoeften van de Siciliaanse telers te kunnen voldoen, staan we voortdurend in contact met hen. En wat is daarvoor beter dan een veredelingscentrum ter plaatse?", stelt Vincenzo Cassibba, tomatenveredelaar van Progene Seed.

Vincenzo Cassibba

Progene Seed is een jonge groentezadenveredelaar, met de focus op Solanaceae. Een van de topproducten van dit jonge en dynamische bedrijf is de rode datterinotomaat Romulus F1.

"Onze plaatselijke aanwezigheid vergemakkelijkt ons werk om rassen te veredelen die geschikt zijn voor het Siciliaanse klimaat en zich aanpassen aan de klimaatveranderingen op het eiland, met grote temperatuurschommelingen, hoge vochtigheidspercentages en de druk van sterke warme winden."Romulus F1

"Romulus F1 is een rode datterinotomaat met een elegante tros. Sterke punten zijn de weerstand tegen barsten en weinig vruchtval in de zomerteelt. De korte internodiƫn vergemakkelijken de teelt in de klassieke Siciliaanse kassen, die niet bijzonder hoog zijn, en vereenvoudigen uiteraard het plantbeheer. Romulus F1 wordt aanbevolen voor teelt in de lente en de zomer, maar kan ook worden aangeplant in augustus en september. Omdat de tomaten niet barsten, zijn de opbrengsten hoog en is de oogst gemakkelijk. Er moet dus ook nauwelijks worden uitgesorteerd", legt de veredelaar uit.

Resistenties van Romulus F1: HR: ToMV; Fol 1-2; TSWV; IR: TYLCV, Mi, Ma, Mj.

"De dikke steel, de glanzend rode kleur van de tomaten en de zeer dichte tros maken van Romulus F1 een aantrekkelijke optie voor handelaren, retail en consumenten", besluit Cassibba.

Voor meer informatie:
Vincenzo Cassibba
Progene Seed s.s.a.
Tel: +39 (0)932871409 (Italiƫ)
info@progeneseed.com
www.progeneseed.com

Publicatiedatum: