Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jasen Zhang, Naltsen:

"Ondersteun en bescherm aardbeien op de juiste manier met trostape"

Bij de teelt van aardbeien zijn er veel details die de productie beïnvloeden, volgens Jasen Zhang van Naltsen. Hij gebruikt zogenaamde trostape in de aardbeienteelt. Hij vertelt hoe de tape geïnstalleerd en efficiënt gebruikt kan worden.

In de onderste foto is te zien hoe de tape gebruikt moet worden. "De tros van de aardbei hoort over de bovenkant van de tape te hangen. De tros van bloemen en groen fruit moet tussen de tape en het bladdraad door gaan", vertelt hij. "Dan zal het fruit vanzelf gaan hangen. Via de tape worden de aardbeien ondersteund en beschermd."

Door de trostape verkeerd te gebruiken, waarbij aardbeien onder de trostape doorgroeien, kan de steel van de aardbeien knakken. De toevoer van water en voedingsstoffen naar de aardbeien wordt dan belemmerd.

"Het is belangrijk dat aardbeien over de bovenkant van de tape groeien om de aardbeientros te ondersteunen. De aardbeien worden ondersteund door de tape en de rijpe aardbeien zijn netjes te onderscheiden. Daardoor is de oogst makkelijk en wordt de arbeids- en kostenefficiëntie verhoogd."

Trostape ondersteunt de steel van aardbeien, waardoor de rand van de pot minder verbrandt en beschadigd raakt en er meer lucht en zonlicht door naar binnen kan. "Het is belangrijk om de tape regelmatig te controleren door deze aan te spannen. Vervang de oude tape door nieuwe wanneer deze gebroken is."

Onderhoud van de trostape
Jasen adviseert om aan het einde van elk seizoen de trostape schoon te maken. Daardoor wordt de levensduur van de tape verlengd. "Gebruik een natte en zachte doek om de tape vast te klemmen en maak het twee keer per jaar schoon om vuil en resten van gewasbeschermingsmiddelen te verwijderen. Dit zorgt voor netheid en verbetert de lichtreflectie op het fruit. Daardoor wordt de fruitkwaliteit en opbrengst verbeterd."

Voor meer informatie:
Jasen Zhang
Hebei Naltsen Trading Co., Ltd.
Tel.: +86 18617576096
jasen@naltsen.com

Publicatiedatum: