Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ETFE-folie met hydrofiele coating voor verbeterde lichtdoorlatendheid en minder druppels

“We hebben onze ETFE-folie verbeterd door een hydrofiele coating aan de binnenzijde aan te brengen. Het resultaat is dat licht onbeperkt doorgelaten wordt. Daardoor wordt de groei van de planten versneld en wordt voorkomen dat er waterdruppels op planten vallen. Daardoor ontstaan smetteloze planten en gewassen zonder brandplekken,” vertelt Alexander Hoellmueller, Sales Manager Design bij Hueck Folien. Nowogreen is gepresenteerd op de Fruit Logistica.

Alexander legt uit dat de coating voorkomt dat er zich druppels vormen op het folieoppervlak door een hoge vochtigheid in de kas. “De stijgende condensatie vormt een waterfilm over het gehele oppervlak van de transparante, slijtvaste coating. Dankzij het ontwerp kan het water op een gecontroleerde manier via de zijkanten wegvloeien. Daardoor wordt voorkomen dat de folie beslaat.”

Marcus Brezina en Alexander Hollmuller van Hueck Folien

Volgens Alexander biedt de coating een hoge chemische weerstand. “Eventuele resten van meststoffen of gewasbeschermingsmiddelen in de lucht hebben geen invloed op de coating.” De zelfreinigende eigenschappen en de anti-druppelcoating zorgen ervoor dat het licht onbeperkt doorgelaten wordt.

De ETFE-folie is volledig recyclebaar en beschikbaar in heldere en diffuse versies. Onder alle invalshoeken garandeert de heldere folie de hoogst mogelijke lichtdoorlatendheid. De diffuse optie verspreidt het licht gelijkmatig en zorgt ervoor dat er geen schaduwen in de kas zijn.



ETFE beperkt in grotere mate warmtestraling vergeleken met glas. Daardoor kunnen lagere energiekosten gerealiseerd worden. Omdat de coating lichter is, wordt de kas automatisch ook lichter.

Nowogreen is 100 µm dik en 1600 µm breed. De breukrek is 450% en de treksterkte is 50 MPa. "Dit betekent een levensduur van tien jaar," vertelt Alexander. We hebben gezien dat onze folies bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden zoals hoge UV-straling, hagel en ook lange periodes van hitte of kou. Hagel veroorzaak geen schade aan de folie waardoor er geen kapotte glasresten e.d. tussen de gewassen kunnen vallen.

Voor meer informatie:
Alexander Hoellmueller
Hueck Folien GmbH
Tel.: +43 7269 7570 171
A.Hoellmueller@hueck-folien.at
www.hueck-folien.com

Publicatiedatum: