Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatenrassen voor vertical farming

Tomaten telen in vertical farms vraagt om speciale rassen. Bij Prudac hebben ze zulke rassen. Op Fruit Logistica lag bij het veredelingsbedrijf de focus op het assortiment met rassen speciaal voor meerlagenteelt en op de GSPP-certificering die men onlangs ontving.

De speciaal voor veredeling ontwikkelde rassen van Prudac waren al in menig vertical farm te vinden, vertelt Ard Ammerlaan in Berlijn. Het zijn laagblijvende rassen, met korte internodiƫn. Een voorbeeld is het F1-ras Heartbrakers. Op de foto houdt Ard variant Twiggy Red omhoog.

Ard Ammerlaan en Viktoriia Taranenko van Prudac op Fruit Logistica dit jaar.

Naast de lopende teelten met de rassen van Prudac in vertical farms lopen er ook proeven bij Signify. Een aandachtspunt bij telen van tomaten in vertical farms is dat een ras snel vrucht zet en dat de tomaten bij voorkeur bovenaan de plant zitten. Dat maakt het oogsten zo makkelijk mogelijk.

GSPP
Belangrijk voor Prudac is dat men volgens de Good Seed and Plant Practices (GSPP)-protocollen werkt. Daarmee voorkomen ze bij zaadproductie dat het risico op Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis (Cmm) verlaagd wordt tijdens de vroege groeistadia. Dat is een kritieke periode waarin de plant bijzonder kwetsbaar is. Hierdoor kunnen tomaten vanaf het begin in goede hygiƫne geteeld worden.

Voor meer informatie:
Prudac
Tel.: +31 (0)228321634
Mobiel: +31 (0)6 47076488
ardammerlaan@prudac.com
www.prudac.com

Publicatiedatum: