Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe blokpaprika voor Almería

Veredelaar CapGen Seeds heeft in het westen van Almería drie open dagen gehouden, op 24 januari in Roquetas de Mar en op 1 en 2 februari in El Ejido. In het middelpunt van de belangstelling stond Gaudí, een blokpaprika met resistentie tegen meeldauw en nematoden.

Verkoopcoördinator José Antonio Fernández Ibarra leidde de presentatie en legde de nadruk op de G-maatsortering: "Ideaal voor coöperaties om te verpakken in flowpack."

"De Gaudí paprika weegt tussen de 180-220 gram, is resistent tegen meeldauw (Lt) en nematoden (Ma, Mi, Mj) en heeft een krachtige plant. Er kan geplant worden van 25 juli tot 10 augustus. Dit ras rijpt ongeveer 20 dagen eerder dan andere paprika's, kan lang aan de plant blijven hangen en kleurt snel. De rode kleur neigt naar een chocolade-tint."

Beloftevolle toekomst met nieuwe rassen
Naast Gaudí presenteerde CapGen Seeds twee rassen die nog niet op de markt zijn gebracht: CGP2582 en CGP2583. Ze vallen op door hun resistentie tegen nematoden, meeldauw en L4, waardoor ze een integrale bescherming bieden tegen veelvoorkomende ziekten en plagen in de paprikateelt. "Met deze rassen, met kalibers G en GG, kunnen telers zich aanpassen aan verschillende markten, of het nu coöperaties of veilingen zijn, terwijl de latere plantdatum, tussen 5 en 25 augustus, een strategische planning van de teeltcycli mogelijk maakt."

José Antonio geeft aan dat CapGen verwacht dat het rassenaanbod zowel dit jaar als volgend jaar nog zal uitbreiden, onder meer met gele blokpaprika's met resistentie tegen nematoden, meeldauw en L4 en met pre-commerciële rassen voor vroege teeltcycli met resistenties. "Aanpassing aan de eisen van de markt met robuuste en productieve planten is essentieel", besluit José Antonio.

Voor meer informatie:
CapGen Seeds
www.capgenseeds.com

Publicatiedatum: