Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BerryWorld: Vierde decennium, vier nieuwe exclusieve variëteiten

BerryWorld viert dit jaar haar 30-jarige jubileum. Sinds de oprichting in 1994 heeft de BerryWorld Group zich ontwikkeld vanuit haar roots in het Verenigd Koninkrijk tot internationaal marktleider in de categorie zachtfruit, die de hele keten bestrijkt. Met toegang tot bekroonde en exclusieve genetica, geavanceerde teelt- en verpakkingswerkzaamheden, drie decennia aan expertise in categorie management voor de ontwikkeling van consumentenmarkten, zegt het bedrijf goed gepositioneerd te zijn voor voortdurende groei en innovatie in 2024.

2023 was een sleuteljaar voor BerryWorld, waarin Agroberries een minderheidsaandeel verwierf in de groep. Dit jaar brengt het bedrijf vier nieuwe variëteiten op de markt die positief zijn ontvangen bij benchmarking door retailers en telers.

BerryWorld Ruby, geselecteerd uit het BerryWorld Plus-programma vanwege zijn pluksnelheid en vroege, hoogwaardige teelt, zal dit jaar beschikbaar zijn en het premium aanbod van frambozen verder verbeteren, met geweldige, smakende en uniforme, glanzende bessen.

BerryWorld Orb, de pioniers blauwe bes van BerryWorld Plus®, zal ook in 2024 in proefvolumes worden uitgebracht. Samuel Rowe, CEO van BerryWorld Varieties, legt uit: “BerryWorld Orb is een welkome toevoeging aan ons aanbod van noordelijke highbush-variëteiten, dat al enkele jaren in ontwikkeling is. Het fruit is smaakvol, de bessen hebben een goede crunch en een lange houdbaarheid. We kijken reikhalzend uit naar de overstap naar commerciële volumes in 2025.”


BerryWorld Ruby en BerryWorld Orb

Vanuit het teeltprogramma van Beekers kan de groep pronken met een nieuwe aardbeienrelease: BeeHonest, een junidrager met stevige textuur en natuurlijke zoetheid. Het programma, meer dan tien jaar geleden opgericht, is een gezamenlijk initiatief tussen de ervaren teler en de Europese CEO van BerryWorld Group, Wil Beekers, en de deskundige Nederlandse veredelaar Hans de Jongh. “BeeHonest heeft goed gepresteerd op het gebied van smaak en textuur – we kijken ernaar uit om deze zomer grotere volumes aan Europese consumenten aan te bieden.”


BeeHonest

Het aardbeienaanbod van de groep wordt deze zomer ook uitgebreid met het nieuwste ras uit het teeltprogramma van Edward Vinson: Eves Joy. “Deze glanzende, kleurrijke bes is geselecteerd vanwege zijn consistente grootte en smaak gedurende het verlengde binnenlandse aardbeienseizoen en verrijkt ons superieure aardbeienassortiment”, legt Adam Olins, CEO van BerryWorld Group, uit. “We werken samen met het team van Edward Vinson sinds de oprichting en zijn verheugd over de voortdurende evolutie van bekroonde aardbeien-genetica en succesvolle ontwikkelingen van blauwe bessen, frambozen en bramen via ons gezamenlijke teeltprogramma BerryWorld Plus.”


Eves Joy

“Onze teeltpartners verder weg, brengen ook zeer veelbelovende nieuwe blauwe bessenvariëteiten voort. Mountain Blue’s Masena, Eureka Gold en Eureka Dawn bieden allemaal een premium eetervaring en zullen blijven bijdragen aan ons vermogen om het topsegment van het blauwe bessenaanbod over de hele wereld uit te blijven breiden,” benadrukt Olins. “Wij zijn verheugd om dit jaar drie decennia van succes te vieren en kijken uit naar de viering in Berlijn.”

Bezoek BerryWorld tijdens Fruit Logistica, Berlijn – Hal 3.2, stand B-50.

Voor meer informatie:
www.berryworld.com

Publicatiedatum: