Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe bandsnijmachine voor verscheidenheid van pepers tot bladgroenten

FAM Stumabo gaat het nieuwe jaar in met de lancering van zijn Yuran Capcitec. "Een bandsnijmachine met hoge capaciteit die een verscheidenheid van pepers en bladgroenten in blokjes of reepjes snijdt. De nieuwkomer wordt gelanceerd op Fruit Logistica 2024. De Yuran Capcitec is speciaal ontworpen voor de vereisten van de sector van de diepvriesgroenten."

"Verwerkers van diepvriesgroenten kunnen, afhankelijk van de gebruikte seizoengroenten, hun producten slechts gedurende een korte tijd verwerken. Om het risico op uitval zoveel mogelijk te beperken, hebben zij nog meer dan andere producenten betrouwbare en duurzame machines nodig", zo legt het bedrijf uit.

"De nieuwe Yuran Capcitec garandeert een optimale productiviteit, met producten van topkwaliteit, het hoogste niveau van efficiƫntie en een maximale capaciteit. Bredere toevoerband en geoptimaliseerde toevoermethode voor een aanzienlijke capaciteitsverhoging. De geprofileerde toevoerband van 300 mm breed en 2 m lang heeft een maximale grip en verhoogt de toevoercapaciteit met minstens 30% vergeleken met de oudere modellen.

De aangedreven bovenband garandeert een positieve overdracht en optimale geleiding van het product (bv. paprika en bladgroenten) naar het snijgereedschap. Dat verbetert de snijkwaliteit aanzienlijk en vermindert het risico op breken van het product.

Het ontwerp van de machine beperkt de eigendomskosten tot het minimum dankzij duurzame onderdelen, is minder arbeidsintensief en beperkt het risico op uitval. Dankzij de gegroefde assen kan het snijgereedschap bovendien snel en eenvoudig worden omgeschakeld, voor een maximaal gemak bij de inspectie en reiniging."

Toepassingen
De Yuran Capcitec is geschikt voor pepers, zoals paprika, Spaanse peper, capia, jalapeƱo en chilipeper, maar ook voor bladgroenten -rauwe en geblancheerde groenten- zoals spinazie, radijs, boerenkool, kool en mosterdblad. Andere populaire toepassingen zijn rauwe of gepekelde citrusschillen en verschillende kruiden, zoals peterselie.

FAM Stumabo is aanwezig op de komende Fruit Logistica: Hal 2.1, stand B-10

Voor meer informatie:
Nathalie Demeuelmeester
FAM Stumabo
+32 496 543 566
nathalie.demeulemeester@fam-stumabo.com
www.fam-stumabo.com

Publicatiedatum: