Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teeltgoten voor in gotische tunnels

Er is een nieuw systeem op de markt voor drainagegoten in gotische tunnels. Deze tunnels kenmerken zich door de gotische kapvorm waardoor condenswater beter zal weglopen wat ten goede komt aan het licht in de tunnel. "We willen dat tuinders toegang hebben tot een eenvoudig, snel en aanpasbare manieren om te telen. We willen ze helpen hun teeltefficiëntie te verhogen en de kwaliteit van hun opbrengsten te verbeteren met deze oplossing", vertelt Antonio García van Hydroponic Systems, dat het systeem op de markt brengt.

Het onlangs gelanceerde systeem kan worden aangepast om te voldoen aan de specifieke behoeften van verschillende gewassen. "We kunnen verhoogde goten op palen, hangende goten en bodemgoten realiseren. Telers kunnen dat aangeven op basis van hun voorkeuren en het gewastype."

Het is ook mogelijk om horizontaal bewegende goten te laten installeren met behulp van een hangend systeem aan het plafond met gemotoriseerde horizontale beweging. "Dit verhoogt de dichtheid binnen de tunnels waarmee de maximale productie en efficiëntie verhoogd wordt."

Maximale beluchting en oxygenatie
In het nieuwe systeem is er speciale aandacht voor goede beluchting. "Voor ieder gewas is goede beluchting, oxygenatie en drainagecapaciteit belangrijk," vertelt hij. Daarom bevatten alle formaten van deze complete kant-en-klare oplossing de Spacers van Hydroponic Systems.

Het systeem kan verder worden aangepast op basis van de gewassen tomaten, paprika's, courgettes en blauwe bessen. "Daardoor zijn hogere opbrengsten mogelijk binnen verschillende budgetten. Het is al verschillende keren bewezen, maar onze metalen goot levert 5% meer op dan een goot van de concurrent."

Integrale oplossing
De gotische tunnels hebben een ontwerp dat is geïnspireerd op de architectuur van kassen. "Deze tunnels zijn sterker en weerbaarder dan traditionele tunnels. Ze kunnen zelfs tegen zeer sterke winden."

Over de kas kan een plastic luifel geplaatst worden die gewassen beschermt tegen onvoorspelbare en slecht weer. Op basis van de behoeften van de klant kan het dak ook alleen met gaas worden bedekt om hagelschade te voorkomen. De afmetingen van de installatie kunnen worden aangepast volgens de specifieke eisen van elke teler.


"Via open of afgeschermde voorkanten en zijkanten wordt de ventilatie verbeterd waardoor de plantengroei verbetert," vertelt Antonio. Het systeem voorkomt in tegenstelling tot traditionele tunnels condensatieophoping op het plafond. Verder wordt condensatie afgevoerd via de zijkanten. We willen telers een duurzame oplossing aanbieden die ook andere veelvoorkomende problemen oplost."

Het laatste belangrijke onderdeel van het systeem is het geïntegreerde irrigatiesysteem, dat zorgt voor een efficiënte waterverdeling. "Op deze manier kunnen we ingewikkelde waterbehoeften van verschillende gewassen aanpakken. Dankzij het irrigatiesysteem is de waterirrigatie simpel en gestroomlijnd. In combinatie met de afvoer van het drainagewater kan dit voor een irrigatiebesparing zorgen van ongeveer 80%."

Voor meer informatie:
Hydroponic Systems
info@hydroponicsystems.es
www.hydroponicsystems.eu

Publicatiedatum: