Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Roma Projects

"Met de integrale benadering behaalt men de meeste efficiency"

Tuinderij Vers heeft zich gespecialiseerd in het snijden, mengen en verpakken van groenten en fruit op klantspecificatie. Zij maken van verse groenten en fruit wel 350 verschillende producten die zij leveren aan klanten in Nederland, België en Duitsland. Vorig jaar werd het bedrijf uitgeroepen tot winnaar van de Rotterdamse Ondernemersprijs. Het bedrijf is in de loop der jaren flink uitgebreid en momenteel bouwt Roma Project aan deel B van de uitbreiding.





Eerdere uitbreidingen
In 2013 vond de eerste uitbreiding op 11.000 m2 grondoppervlak plaats met 2 grote koelruimten voor inpak en expeditie. In 2017 monteerde Roma Projects de binnenbouw voor de nieuwbouw deel A. Deze nieuwe hal van 2.500 m2 met 2 verdiepingen is gelegen op het terrein naast de bestaande gebouwen van Tuinderij Vers. In dit gebouw zijn foodcare geconditioneerde (2-7˚C) verwerkingsruimten, een krattenwasruimte en koelcellen voor opslag gemonteerd.



Roma Projects vordert met de montage van de volgende nieuwbouw (deel B) bij groentenverwerkingsbedrijf Tuinderij Vers in Brielle. Deze isolatiebouw vervangt een deel van de oudere bedrijfsloodsen. Roma Projects is blij om weer te mogen samenwerken met hoofdaannemer Unibouw uit Gemert.

Constructief samenwerken
Alle wanden, plafonds en aansluitingen zijn volgens het foodcare bouwconcept afgewerkt. Voor de toegang tot de ruimten en koelcellen koos Tuinderij Vers voor snelroldeuren van Assa Abloy in combinatie met de Roma-loopdeuren. Deze robuuste bedrijfsdeuren zijn ook foodcare afgewerkt.



Naast gekoelde ruimten bouwt Roma Projects in Brielle ook vriescellen. Een integrale afstemming van het logistieke (bouw)proces is van groot belang omdat de productie van Tuinderij Vers blijft doorlopen tijdens de bouwfase. Hiervoor is goede samenwerking in het bouwteam en overleg met alle bouwpartijen cruciaal. Met de integrale benadering behaalt men de meeste efficiency.

Bron: Romaned

Publicatiedatum: