Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische kandidaten aan de slag in Nederlandse kassen

Dit jaar nog zullen de eerste Belgische werkzoekenden worden aangemeld voor een werkstage in het Voorlichtings- en Opleidingscentrum voor de Glastuinbouw. Het gaat in eerste instantie om 7 laaggeschoolde jongeren uit Zelzate.



Na verschillende overleggen tussen de Belgische en Nederlandse partijen komen er dit najaar weer Belgische kandidaten de opleiding voor het werken in de glastuinbouw volgen. Eerder kwamen er ook Belgische werkzoekenden, maar door grensoverschrijdende problemen is dit in 2013 voor de laatste keer geweest.

De opleiding die men in het Voorlichtings- en Opleidingscentrum kan volgen duurt 3 maanden. In deze 3 maanden leert men alle werkzaamheden die voorkomen in de glastuinbouw. Ook krijgt men de mogelijkheid om het VCA (basis veiligheid) en Heftruck certificaat te behalen. Hierdoor maakt men naast een baan in de glastuinbouw ook kans op een baan binnen de regionale arbeidsmarkt.

Het Voorlichtings- en Opleidingscentrum leidt vanaf 2008 Nederlandse en Vlaamse werkzoekenden op richting een baan in de glastuinbouw. Vanaf de start van de opleiding zijn meer dan 750 werkzoekenden ingestroomd. Bij zowel de Nederlandse als de Belgische kandidaten stroomt jaarlijks meer dan 50% van de kandidaten uit naar een baan.
Publicatiedatum: