Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
30 september, Seed meets Technology

Symposium 'Next generation phenotyping in practice’

Tijdens Seed meets Technology organiseren Proeftuin Zwaagdijk, Phenokey, Wageningen UR en Lemnatec het symposium 'Next generation phenotyping in practice'. Zaadveredelingsbedrijven krijgen te maken met een groeiend aantal kiemproeven en de wens om meer planteigenschappen sneller te beoordeling. Zowel voor proeven in de kas als buiten. De onderliggende trend is duidelijk: standaardisatie van de dataverzameling om goede beslissingen te nemen. Gedurende het symposium kunt u een inzicht verwachten in de perspectieven van geautomatiseerde fenotypering. Denk aan bevordering van de objectiviteit, het besparen van tijd en geld en het meetbaar maken van specifieke plantkenmerken.



Bij de start van het symposium zal een beeld worden geschetst van de huidige situatie van fenotypering binnen onderzoeks- en kiemlaboratoria. De centrale vraag is: op welke wijze kan digitale fenotypering ingezet worden binnen veredelingsbedrijven? WageningenUR voert diverse onderzoeksprojecten uit met 3D fenotypering. Rick van de Zedde, wetenschapper Vision bij de WUR, licht toe welke planteigenschappen nauwkeurig gemeten of bemonsterd kunnen worden. Denk aan bladoppervlak, bladgrootte, internodium lengte en de stand van het blad. Essentieel bij het fenotypering van kiemplanten is het verwerken en interpreteren van camerabeelden tot bruikbare output. Marcus Jansen van het Duitse bedrijf Lemnatec, specialist in cameratechniek voor fenotypering, geeft een aantal 'smart data' praktijkvoorbeelden tijdens zijn presentatie. Phenokey is een samenwerkingsverband van bedrijven die gezamenlijk een laagdrempelige vorm van geautomatiseerde 2D fenotypering van kiemplanten op de markt brengen. Manager Bas van Eerdt van Phenokey geeft toelichting over logistieke oplossingen rond fenotypering en eenvoudig te analyseren output.

Het symposium is op 30 september van 11:00 uur tot 12:30 uur. U kunt zich hier aanmelden. Het programma is bijzonder interessant voor veredelaars, onderzoekers, proefveldmanagers en kiemlaboranten binnen de zaadveredelingsbedrijven. Na afloop kunt u Seed meets Technology bezoeken.
Publicatiedatum: