Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
teelt gaat door, curator zoekt overnamekandidaten

Tomatenkwekerij Sunny Tom in Venlo failliet

De Venlose tomatenkwekerij Sunny Tom is failliet. Oorzaken zijn de aanhoudende lage prijs van tomaten en stijgende productiekosten. Ook had het bedrijf last van de gevolgen van de EHEC-bacterie in 2011, meldt L1.

Sunny Tom gaat voorlopig door met het telen van tomaten. Curator Leon Kunzeler gaat op zoek naar overnamekandidaten voor het failliete tomatenbedrijf in Venlo. Hij is voorzichtig optimistisch over de toekomst van Sunny Tom.

Sunny Tom is een tomatenkwekerij te Venlo die sinds 1989 actief is in het telen van tomaten. Het bedrijf maakt gebruik van restwarmte en CO2, ondergrondse wateropslag, biologische bestrijding van ziekten en plagen, bestuiving met hommels, recirculatie van drainwater. Bij de onderneming zijn 100 mensen werkzaam, waarvan 32 met een vast dienstverband. Er werken veel jonge mensen met een handicap en er worden ook mensen begeleid die moeilijk aan een baan kunnen komen.

Kweker Joep Raemakers, bekend van de snoeptomaatjes die door Fossa Eugenia als Bikkels in de markt gezet worden, is een pionier op het gebied van duurzaam tomaten kweken. Hij ontwierp onder meer de zogenaamde Greenportkas. Die leidt tot minder CO2-uitstoot. Ook maakt hij gebruik van warmte uit de bodem via een warmtewisselaar. Daardoor is de energiebesparing enige miljoenen kubieke meter gas. De Greenportkas vergde een investering van € 2,5 mln.

bron: L1, Fossa Eugenia
Publicatiedatum: