Dé website voor de Nederlandse groententeeltMededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
jubilerende plantenkwekerij groeit naar 11 hectare glas

Tweede locatie voor A Schreurs Plantenkwekerij

Tholen - A Schreurs Plantenkwekerij heeft een nieuwe locatie in gebruik genomen. Op glastuinbouwgebied Californië is een bestaand bedrijf overgenomen en vernieuwd. “Niet van nieuw te onderscheiden”, vertelt een tevreden Twan Schreurs.Dubbel feest voor A Schreurs Plantenkwekerij: het bedrijf bestaat veertig jaar en groeit naar 11 hectare glas. De plantenkwekerij werd in 1973 opgericht door Toon en An Schreurs en vorig jaar overgenomen door zoon en dochter Twan en Edith. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in de opkweek van vollegrondsgroentenplanten in perspot en in trays met de meeste klanten in Limburg, Brabant en Nordrhein-Westfalen. Op de locatie in Sevenum staat 7,5 hectare kas, waarvan 2 hectare cabriokas. Dat werd tot nu toe in het voorjaar aangevuld met huurkassen: nodig om jaarlijks meer dan 250 miljoen planten (veelal sla en kool, maar ook selderij en kruiden) kwijt te kunnen. “En ook in de zomer zaten we eigenlijk vol”, vertelt Twan Schreurs. "Maar op de locatie in Sevenum was geen plaats meer om uit te breiden." Daarom is gekozen voor de overname van een bestaand glastuinbouwbedrijf (3,5 hectare) op tuinbouwgebied Californië, twee kilometer verderop.

Van het overgenomen bedrijf is 2 hectare afgebroken en geheel vernieuwd. De sloopwerkzaamheden zijn uitgevoerd door kassensloopbedrijf Gerards uit Velden. Daarvoor in de plaats kwam een gebruikte kas (2 ha) van Joost Kerklaan. “Een goothoogte van 4,5 meter, kapbreedte van 8 meter en extra verlengde luchtramen. Niet van nieuw te onderscheiden”, aldus Schreurs. De andere 1,5 hectare (acht jaar oud) is voorzien van nieuwe installaties. De elektro en verwarming, computer en waterinstallaties komen van BE de Lier Sevenum, de betonwerkzaamheden en scherminstallatie van Maurice Kassenbouw uit Horst aan de Maas.De nieuwe loods met laaddocks is uitgevoerd met een 16-meter tralie en knikdak van isolatieplaten. Op het knikdak zijn zonnepanelen geplaatst door WestlandSolar.  “Met de meeste leveranciers waren wij bekend”, verklaart Schreurs zijn keuzes. “Alleen met Joost Kerklaan hadden wij geen ervaring, maar we kunnen ook dit bedrijf van harte aanbevelen. Wij hebben Joost leren kennen als iemand die zijn afspraken nakomt, goed werk aflevert en flexibel en zeer betaalbaar omgaat met extra werkzaamheden.”

Voor meer informatie:
A. Schreurs Plantenkwekerij BV
Heerstraat 11
5975 PW  Sevenum
Tel: +31 (0)77-4671804
Fax: +31 (0)77-4673965
Email: info@plantenkwekerijschreurs.nl
www.plantenkwerijschreurs.nl

Publicatiedatum: 8-7-2013
Auteur: Arlette Sijmonsma
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Gefeliciteerd met de nieuwe uitbreiding van het bedrijf en veel 'zonnige' jaren toegewenst.
WestlandSolar.nl, Naaldwijk (email) - 9-7-2013 14:25:31


Proficiat, met deze mijlpaal van 40 jaar kwaliteit en vertrouwen in jullie bedrijf, en veel succes in de toekomst!
kwekerij Hermans-Walter bv, sevenum - 8-7-2013 19:26:02


Twan, Edith en werknemers van harte gefeliciteerd met jullie 40 jarig bestaan en met de uitbreiding van jullie bedrijf. Ga zo door!!!
Maatschap Lucassen, Sevenum - 8-7-2013 11:57:44


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: