Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
jubilerende plantenkwekerij groeit naar 11 hectare glas

Tweede locatie voor A Schreurs Plantenkwekerij

Tholen - A Schreurs Plantenkwekerij heeft een nieuwe locatie in gebruik genomen. Op glastuinbouwgebied Californië is een bestaand bedrijf overgenomen en vernieuwd. “Niet van nieuw te onderscheiden”, vertelt een tevreden Twan Schreurs.



Dubbel feest voor A Schreurs Plantenkwekerij: het bedrijf bestaat veertig jaar en groeit naar 11 hectare glas. De plantenkwekerij werd in 1973 opgericht door Toon en An Schreurs en vorig jaar overgenomen door zoon en dochter Twan en Edith. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in de opkweek van vollegrondsgroentenplanten in perspot en in trays met de meeste klanten in Limburg, Brabant en Nordrhein-Westfalen. Op de locatie in Sevenum staat 7,5 hectare kas, waarvan 2 hectare cabriokas. Dat werd tot nu toe in het voorjaar aangevuld met huurkassen: nodig om jaarlijks meer dan 250 miljoen planten (veelal sla en kool, maar ook selderij en kruiden) kwijt te kunnen. “En ook in de zomer zaten we eigenlijk vol”, vertelt Twan Schreurs. "Maar op de locatie in Sevenum was geen plaats meer om uit te breiden." Daarom is gekozen voor de overname van een bestaand glastuinbouwbedrijf (3,5 hectare) op tuinbouwgebied Californië, twee kilometer verderop.





Van het overgenomen bedrijf is 2 hectare afgebroken en geheel vernieuwd. De sloopwerkzaamheden zijn uitgevoerd door kassensloopbedrijf Gerards uit Velden. Daarvoor in de plaats kwam een gebruikte kas (2 ha) van Joost Kerklaan. “Een goothoogte van 4,5 meter, kapbreedte van 8 meter en extra verlengde luchtramen. Niet van nieuw te onderscheiden”, aldus Schreurs. De andere 1,5 hectare (acht jaar oud) is voorzien van nieuwe installaties. De elektro en verwarming, computer en waterinstallaties komen van BE de Lier Sevenum, de betonwerkzaamheden en scherminstallatie van Maurice Kassenbouw uit Horst aan de Maas.



De nieuwe loods met laaddocks is uitgevoerd met een 16-meter tralie en knikdak van isolatieplaten. Op het knikdak zijn zonnepanelen geplaatst door WestlandSolar. “Met de meeste leveranciers waren wij bekend”, verklaart Schreurs zijn keuzes. “Alleen met Joost Kerklaan hadden wij geen ervaring, maar we kunnen ook dit bedrijf van harte aanbevelen. Wij hebben Joost leren kennen als iemand die zijn afspraken nakomt, goed werk aflevert en flexibel en zeer betaalbaar omgaat met extra werkzaamheden.”

Voor meer informatie:
A. Schreurs Plantenkwekerij BV
Heerstraat 11
5975 PW Sevenum
Tel: +31 (0)77-4671804
Fax: +31 (0)77-4673965
Email: info@plantenkwekerijschreurs.nl
www.plantenkwerijschreurs.nl