Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ook in oudere kassen gelijke padbreedte met duo-systeem

Goten om kaspoten heen geplaatst met duo-systeem van JB Hydroponics

Tholen - Twee aparte gootjes met daarop een PVC-plaat. Daarmee maakt JB Hydroponics het mogelijk om ook in oudere kassen op goten te telen met een constante padbreedte. Het lijkt een simpele oplossing. "En eigenlijk is het dat ook", vertelt directeur Job Bossers.

Normaal speelt goot- en substraatleverancier JB Hydroponics in op individuele teeltsituaties en komt het bedrijf met oplossingen voor een specifiek probleem. Het duo-gootsysteem echter kan sectorbreed ingezet worden. In plaats van een brede goot, bestaat het systeem uit twee dunne goten. Daarom komen teeltbakken of een PVC-plaat waarop de substraatzakken geplaatst worden. "De goten kunnen indien nodig om de kaspoten heen lopen", legt Job Bossers van JB Hydroponics uit. "De bakken plaats je naast de poten, de kunststof plaat snijd je op gewenste lengte af." Kortom: de goten hoeven daarom niet te worden verplaatst als er een kaspoot in de weg staat. Daardoor kan er in de hele kas een gelijke padbreedte aangehouden worden.


Links: de goot wordt als het ware om de kaspoot heen geplaatst. Rechts de hangende variant, nog zonder PVC plaat of bakken.

"Een goot tegen de kaspoot aanhangen, gaat ten koste van de goot. En een nieuwe kas met geschaarde kaspoten bouwen, is nogal een dure oplossing", lacht Bosers. "Met het duo-systeem heb je op goedkope wijze toch alle paden even breed." De kleine gootjes kunnen op ondersteuningen geplaatst worden, maar ook hangend geïnstalleerd worden. "Eigenlijk heel simpel", bevestigt Bossers, die zelf een achtergrond in de werktuigbouwkunde heeft. "Maar vaak zijn oplossingen zo logisch, dat je ze snel vergeet als je er middenin zit."


Kunststof bakken op de goten

Over het gebruik van PVC in plaats van staal wordt door Bossers niet meer getwijfeld. "Staal wordt warm en dat geeft stress aan de wortels. Kunststof kun je makkelijk schoonmaken en daarmee kun je een snelle teeltwisseling realiseren"

Voor meer informatie:
JB Hydroponics (e-mail)
Honderdland 170
2676 LT Maasland
Tel: 0174 - 292 662
www.jbhydroponics.com