Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: lage knoflookprijzen goed voor exportmarkt

Het Chinese knoflookseizoen van 2013 is sinds 22 mei in volle gang en de situatie van dit jaar is erg verschillend ten opzichte van vorig jaar. De prijzen voor het nieuwe seizoen zijn laag, omdat er nog een grote hoeveelheid gewassen van vorig jaar in de opslag ligt (130.000 ton). De opbrengst is echter hoger dan vorig jaar.



Volgens Vivien Li van Heng Feng is de omvang van de knoflookbollen groter dan vorig jaar. Een paar bollen zijn kleiner dan 4,5 cm, maar 50% is tussen de 5,0 en 5,5 cm en 30% tussen de 5,5 en 6,0 cm. "Momenteel ramen we opbrengststijging op ongeveer 20%. In sommige gebieden zou de productie kunnen toenemen met 30%. De kwaliteit is goed."



Sommige vroeg geoogste natte knoflook werd reeds op de markt verkocht: de prijs is laag. "Terwijl de nieuwe knoflook droger en droger wordt, zal de prijs geen grote stijging of afname zien, zo lang er geen sprake is van speciale omstandigheden op de knoflookmarkt."



Aan de andere kant is er grote vraag naar knoflook voor droging. De gedroogde knoflookopslag is minder dan 20.000 ton in heel China. Elk jaar exporteert China ongeveer 150.000 ton. Geschat wordt dat er één miljoen ton kleine knoflook zal worden gebruikt om dit seizoen gedroogde knoflook te produceren.



Dit seizoen zou goed moeten zijn voor de knoflookimport. Het exportvolume van de Chinese knoflook zal naar verwachting toenemen met 30% ten opzichte van dat van vorig jaar wegens de lage prijs en goede kwaliteit.

Voor meer informatie:
Vivien Li
Hengfeng Fresh Produce Co., Ltd
Tel: +86 530 8275988
Mob: +86 182 540 55579
Fax: +86 530 8191288
vivien@hengfengfresh.com
www.hengfengfresh.com
Publicatiedatum: