Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mobiele app gelanceerd voor Indonesische telers

In het project SMARTseeds van ontwikkelingsorganisatie ICCO is een mobiele app gelanceerd voor Indonesische telers. De app geeft inzicht in het niveau van de bodemvruchtbaarheid van hun land, zodat telers efficiënter kunnen bemesten. Ook ontvangen de telers een gedetailleerde weersvoorspelling. Dit alles is gebaseerd op de specifieke locatie van de teler.

In Indonesië bestaan meer apps voor telers, maar geen van de andere apps geeft ook locatiespecifiek advies. De nieuwe app genaamd Sipindo voorziet daar wel in.

Sipindo is de afgelopen zes maanden getest op verschillende proefgebieden in Indonesië. Uit deze testen bleek dat de efficiëntie van ingezette landbouwmiddelen was toegenomen met 30%. De komende maanden zullen meer functies aan de app worden toegevoegd, zoals advies over ziekten en plagen en marktinformatie. Verwacht wordt dat eind 2019 100.000 telers de app gebruiken met name voor het verbouwen van chili, tomaat en komkommer.

Kees de Ruiter, Regional Manager van ICCO Cooperation in Zuidoost Azië die de leiding heeft in het SMARTseeds project: “Als consortium hebben we hard gewerkt om gedetailleerde en nauwkeurige informatie diensten te leveren. We hopen dat SIPINDO de Indonesische telers waardevolle ondersteuning kan bieden om hen te helpen efficiënter en effectiever om te gaan met factoren als klimaatverandering.”

Bron: ICCO Cooperation

 

Publicatiedatum: