Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1.500 kg Tommies gewassen, gesorteerd en geperst

Gazpacho van Tommies

Niet alle snoeptomaatjes voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Tommies. Dus dat betekent dat sommige tomaatjes niet als Tommies kunnen worden verkocht. Vaak worden ze gedoneerd aan de Voedselbank. Maar wellicht zijn er ook andere dingen mee te doen. Daarom heeft Tommies deelgenomen aan het project 'Too good te waste (TGTW)'.



TGTW wil de levensduur van groente en fruit verlengen om zo de 'verspilling' terug te dringen en bewustzijn onder consumenten te vergroten. Het doel van dit project is om supermarkten en leveranciers de kans te geven hun groenten en fruit beschikbaar te stellen voor een additionele verwerking tot soepen en sappen. Dit vindt Tommies een mooi doel en daarom werken we hier graag aan mee.
Het team van TGTW heeft 1.500 kg Tommies gewassen, gesorteerd en geperst. Deze tomaatjes zouden niet in de Tommies verpakkingen worden opgenomen omdat ze niet aan de kwaliteitseisen voldoen, maar voor de gazpacho die op het programma staat, is het nog goed!

Na het nodige werk is er een heerlijke gazpacho ontstaan. De flesjes gevuld met de koude tomatensoep worden 28 augustus gelanceerd op de Floriade. In het weekend van 1 september zal er nog wat uitgedeeld worden bij de Plus in Rozenburg en in de steden Rotterdam en Amsterdam zal het winkelend publiek voorzien worden van lekkere koude gazpacho.

Of er daadwerkelijk een markt voor is, is nog de vraag. Maar het zou geweldig zijn!

Bron: Tommies
Publicatiedatum: