Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prins Group realiseert kassenproject in België

De Prins Group heeft samen met Adviesbureau DLV Glas & Energie, Installatiebureau Cogas Zuid en Verkade beton bij Sesvanderhave in Tienen (België) een speciaal ontworpen kassenproject gebouwd.

Sesvanderhave is geheel toegespitst op suikerbietenzaad. Dankzij intensief veredelingsonderzoek, teamwerk en samenwerking zijn zij in staat conceptuele oplossingen te bieden op het gebied van suikerbieten zaad voor de suikerindustrie en bietentelers over de gehele wereld.

Om het project op de bouwlocatie goed georganiseerd te laten verlopen hebben we aan onze dealer in België Stoffels Serrenbouw gevraagd de begeleiding te doen.
Als het gaat om tuinbouwkassen is de naam Prins al meer dan 70 jaar een echte merknaam. Een Prins-kas staat voor kwaliteit en degelijkheid. En tevens voor gemak en zekerheid. Gemak, omdat u als opdrachtgever samenwerkt met een gespecialiseerd bedrijf dat als doel heeft uw kas compleet te maken. En zekerheid, omdat u zich verzekerd weet van de uiteenlopende geïntegreerde technieken die naadloos op elkaar aansluiten.

De nieuw te bouwen kas is op verzoek van Sesvanderhave van een aantal speciaal voor dit project ontwikkelde noviteiten voorzien:

In diverse hoogteniveaus gebouwd:
  • 1. De kas is gebouwd in een ± 100 cm. aflopende omgeving. Om het interieur van de kas vlak te kunnen bouwen was de bouwlocatie waterpas afgegraven. Hierdoor is de kas aan de buitenzijde van een in 2 stappen aflopende fundering voorzien welke tevens als grondkering dienst doet. De constructie is daardoor met 3 verschillende lengtes uitgevoerd. Sta je buiten dan zie je de niveau verschillen. Sta je binnen dan zie je een mooi afgewerkte waterpas aangebrachte betonvloer.


De in de kopgevel aangebrachte verlagingen


Totaal 20 afdelingen in 1440 m²:

  • 2. De kas is voorzien van 15 aparte teeltafdelingen en 5 aparte gebruiksruimtes. De afdeling engineering had een uitdagende puzzel om alle gevraagde eigenschappen erin te verwerken.

Optimale klimaatbeheersing:
  • 3. Om het klimaat in de teeltafdelingen optimaal en afzonderlijk te kunnen beheersen is elke afdeling van een apart te sturen dek- en gevelscherminstallatie voorzien. Tevens is er bovenop de kas een extra buitenscherminstallatie geïnstalleerd. Voor de montage van de buitenscherminstallatie is een speciale goot en een speciale constructie ontwikkeld welke het samen mogelijk maken om met een servicewagen veilig over het dak te kunnen rijden.

De speciaal ontwikkelde goot- en schermconstructie die ervoor zorgt dat het dak altijd veilig bereikbaar is


"Natuurlijk licht":
  • 4. Het wordt door nieuwe ervaringen steeds duidelijker dat we in de glastuinbouw voor wat betreft het licht wat van buiten in de kas komt niet altijd de juiste keuzes hebben kunnen maken. Door de ontwikkeling van de Solarpanelen industrie zijn er glassoorten op de markt gekomen die veel extra te bieden hebben. Op de kas van Sesvanderhave is daarom bewust gekozen om op het dak diffuus gehard glas aan te brengen. Dit glas heeft een zeer goede lichtdoorlaat en het laat tevens ook het voor veel gewassen benodigde UV-B licht door.



De voordelen voor de gewassen in de kas door toepassing van diffuus glas zijn:

# Milder kasklimaat
# Minder verlies van CO²
# Lagere koptemperatuur
# Minder stress
# Productieverhoging
# Positief effect op productie najaar / voorjaar consequentie voor belichting (minder)
# Energiebesparing


Door de gepatenteerde gaashoeken wordt het aantal lamellen van de voorzijde teruggebracht naar 2 lamellen in de nok.



Insectenwering:
  • 5. Om te voorkomen dat insecten van buiten naar binnen vliegen zijn de 2-zijdig aan de nokken gemonteerde doorlopende luchtramen voorzien van een insectenwerend gaas. Het gaassysteem is voorzien van gepatenteerde gaashoeken. Deze hoeken zijn speciaal geconfectioneerd, waardoor de lamellen teruglopen van 24 stuks lamellen aan de voorzijde tot 2 stuks lamellen in de nok. De voordelen hiervan zijn:
- Geen frictie bij het scharnierpunt van het luchtraam.
- Het voorkomt glasbreuk en sluitingsproblemen van het luchtraam.
- Het geeft een veel betere ventilatie dan de traditionele gaashoek waar de 24 lamellen doorlopen tot in de nok en daardoor erg ventilatiereducerend werken.

De Prins Group heeft dit project ook nog van de volgende bouwkundige onderdelen
voorzien:
  • 1. De werk- en verblijfsruimte zijn voorzien van een isolerend sandwich knikdek- en gevelsysteem.


  • 2. De benodigde werk- en verblijfsruimten zijn opgebouwd uit gemetselde en sandwichpaneel-wanden.



Zoals uit bovenstaand verslag blijkt zijn veel innovaties en nieuwe toepassingen ontstaan op basis van de behoefte van de opdrachtgever.

De bedrijfsfilosofie van de Prins Group is opdrachtgevers toegevoegde waarde te bieden en een hechte en langdurige relatie met hen op te bouwen om zo tot optimale oplossingen op het gebied van teelt vernieuwing te komen.

De Prins Group staat bekend om de kwaliteit en de betrouwbaarheid van zijn afspraken, producten en diensten en tevens om de inzet, kennis en ervaring van de medewerkers.

Voor meer informatie:
Prins Kassenbouw
Bovendijk 38
2295 RZ KWINTSHEUL
(0174) 64 14 00
info@prins-kassenbouw.nl
www.prins-kassenbouw.nl




Publicatiedatum: