Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Met uitbreiding is verpakkingscapaciteit met 10.000 per dag gestegen"

Reijnpack BV na 40 jaar nog steeds in groeifase

Tholen - Al 40 jaar lang is het Zeeuwse bedrijf Reijnpack BV actief in de witlofmarkt. Reijnpack is vanaf de start erg gegroeid en sinds kort ook uitgebreid met een nieuw kantoor en drie trekcellen. Rien Reijngoudt vertelt over het begin en de groei van Reijnpack. "Mijn vader Marinus startte zo'n 50 jaar geleden met de teelt van witlof en zelf betrok ik ons bedrijfspand in 1972. In het begin teelden we nog witlof op de vollegrond maar rond '75 zijn we volledig overgeschakeld op hydroteelt. Vanaf 1978 verpakken we onze witlof zelf."


Het pand net buiten Sint-Philipsland

"Vandaag de dag zijn we één van de grootste witlofverpakkingsbedrijven in Nederland en werken we met zo'n 50 mensen, die elke dag weer de vraag van onze klanten op een flexibele manier beantwoorden." Er is een nauwe samenwerking tussen het teeltbedrijf Reijnlof en het verpakkingsbedrijf Reijnpack.


Rien Reijngoudt bij één van zijn verpakkingslijnen

Verpakkingscapaciteit gestegen met 10.000 per dag"

"Met de uitbreiding van onze trekcellen gaan er nu tussen de 35 en 40.000 verpakkingen per dag de deur uit. Voorheen lag dit volume tussen de 25 en 30.000 verpakkingen. Wat ons onderscheidt, is het leveren van het kwaliteitsmerk MasterClass", vertelt Rien enthousiast. "Onze klanten weten ons altijd te vinden en weten ook dat wij onze merknaam eer aan doen: wat onze verpakking aangeeft, dat zit er ook in. We leveren topkwaliteit, masterkwaliteit. Bij ons gaan kwantiteit en kwaliteit hand in hand." Als ander onderscheidend voordeel noemt de eigenaar de flexibiliteit. "We beheersen het hele proces. Vanaf de teelt tot de levering aan onze klanten en hierdoor blijven de lijnen kort. Door zelf te verpakken, kunnen we de handling beperken en zo blijven de producten ook mooi tot in het schap. Witlof is namelijk één van de gevoeligste groenten."



Nieuwe A4 van levensbelang

"Flexibel werken en direct inspelen op de vraag is voor ons van groot belang." In de toekomst verwacht hij dat deze kracht nog sterker wordt. "De nieuwe A4 is voor ons van levensbelang. Qua tijdsbesparing kunnen we hier een groot voordeel mee doen. We hebben hier de perfecte locatie en kunnen onze bestemmingen prima bereiken binnen een mooie tijd."


De uitbreiding van drie trekcellen

Ook een flexibel onderdeel is voor Reijnpack de vele mogelijkheden op het gebied van verpakkingen. "Bij ons is eigenlijk alles mogelijk: welke verpakking de klant ook vraagt, wij draaien." Hiermee benadrukt Rien dat de relatie met de klant op nummer één staat. "Zonder poeha en door gewoon te doen wat men vraagt. Dit is tegelijkertijd ook één van de grootste uitdagingen voor een ondernemer. Je moet het willen en ervoor gaan."



Belangrijke afnemers zijn voornamelijk exporteurs, die aan diverse landen leveren. "We kunnen wel zeggen dat onze witlof in bijna de hele wereld verkrijgbaar is. 90% van onze witlof is bestemd voor het buitenland en het grootste deel gaat naar Italië. Ik denk dat we in totaal zo'n 30 retailers beleveren."


Sjan van Gorsel en Rien Reijngoudt in het nieuwe kantoor




Nieuw kantoor en vergaderruimte

Voor meer informatie:
Reijnpack BV
Kwekerijweg 8
4675 PZ Sint-Philipsland
Tel: 0167-573148
Fax: 0167-572299
info@reijnpack.nl
www.reijnpack.nl