Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe toelatingen en intrekkingen gewasbeschermingsmiddelen

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in de vergadering van 22 februari besloten tot de toelating van een aantal nieuwe gewasbeschermingsmiddelen. Voor vijf middelen wordt de toelating ingetrokken.

Nieuwe toelatingen van middelen toepaspaar in de teelt van groente en fruit:

Coragen op basis van de werkzame stof chlorantraniliprole

  • Het middel is toegelaten als insectenbestrijdingsmiddel in de teelt van aardappelen, mits niet vaker toegepast dan 2 keer per jaar en in de teelt van appel en peer, mits niet vaker toegepast dan 2 keer per jaar.

Roundup Powermax op basis van de werkzame stof glyfosaat

  • Toegestaan in de fruitteelt onder appel- en perenbomen, in de teelt van asperges, in de meerjarige teelt van narcissen en in de teelt van kerstsparren. In de teelt van land- en tuinbouwgewassen, grasland en in weg- en plantsoenbeplanting mag het middel via 'onkruidbestrijders' worden aangebracht. Het mag ook worden aangewend als bestrijdingsmiddel voor het doden van gras, rogge of gerst als dekvrucht op stuifgevoelige gronden in de bloembollenteelt en de akkerbouw, dekvruchten op erosiegevoelige gronden in de akkerbouw en als groenbemester geteelde gewassen.


Pledge op basis van de werkzame stof flumioxazin

  • Het middel wordt toegelaten als onkruidbestrijdingsmiddel in de fruitteelt onder appelen en peren.

Uitbreiding van de toelating heeft betrekking op het middel Thiram Granuflo op basis van de werkzame stof thiram. De uitbreiding betreft toepassing als schimmelbestrijdingsmiddel in de bedekte teelt van radijs.


De toelating van de middelen Tachigaren vloeibaar, Bellis, Fluroxypyr Vloeibaar, Gladjanus GA 4-7 en Imex-Imidacloprid is ingetrokken op verzoek van de toelatingshouder.

Bron: www.ctgb.nl
Publicatiedatum: