Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We vieren dit jubileum met onze medewerkers"

Duijnisveld Kasconstructies bestaat 90 jaar

Wat hebben de projecten van Ter Laak Orchids in Wateringen, de The Japanese Watergarden in Naaldwijk en de kassen van Metrolina Greenhouses in de USA met elkaar gemeen? Ze komen alle drie uit de stal van Duijnisveld Kasconstructies. Dit Poeldijkse bedrijf levert de stalen onderbouw voor kassen toe aan kassenbouwbedrijven, die vervolgens zorgen voor de bouw van het totale project. Deze maand viert Duijnisveld Kasconstructies haar 90-jarig bestaan, meldt Het Hele Westland.



De kassen waarvan Duijnisveld Kasconstructies de constructie heeft geleverd, zijn over de hele wereld te vinden. Con Duijnisveld, die samen met Paul Duijnisveld en Bart van Peppen de directie vormt, vertelt: “Jaarlijks produceren wij de stalen onderbouw voor meer dan 150 ha kassen. Die productie is verdeeld over Venlo-kassen, breedkappers en boogkassen. De bouw van een kas is maatwerk, geen twee kasconstructies zijn gelijk. Het kasontwerp is afhankelijk van de teelt, de gewenste extra voorzieningen en de klimatologische omstandigheden, zoals wind- en sneeuwbelastingen. Elke kas wordt opnieuw statisch berekend, getekend en op maat geproduceerd. Dankzij ons moderne en efficiënte machinepark, kunnen we precies leveren wat de klant vraagt tegen zeer concurrerende prijzen.”

Opa Duijnisveld

De bouw van een kas ging er vroeger wel wat anders aan toe dan tegenwoordig. In 1918, toen grootschalige glastuinbouw in het Westland nog niet bestond, stak een viertal tuinders de koppen bij elkaar om een combinatie te vormen in ‘kassenbouw’. Zij begonnen in een smederijtje met een handpons en wat klein gereedschap. “Eén van die mannen was mijn opa Cees Duijnisveld, grondlegger van Duijnisveld Kasconstructies”, vertelt Paul Duijnisveld. “Rond die tijd begonnen innovatieve kwekers te experimenteren met het telen van groenten en fruit onder ‘plat glas’ en in houten serres.” In 1921 ging Cees zelfstandig onder de naam fa Duijnisveld verder. Niet meer dan vier jaar daarna moet er al een fabriek gebouwd worden aan de Gantel in Poeldijk om alle activiteiten te kunnen huisvesten.

Na de oorlog zet Cees het kassenbouwbedrijf voort met zijn zoons Jan en Aad. In 1961 werd een nieuwe fabriek aan de Monsterseweg betrokken. Hans en Con Duijnisveld zetten het bedrijf vanaf 1986 voort en onder hun visie verlegt Duijnisveld Kasconstructies het accent meer naar toelevering en massaproductie. “Een goede zet”, vertelt Bart van Peppen. “Het bedrijf ontwikkelde zich destijds tot een professionele en succesvolle toeleverancier van de internationale kassenbouw.” In 2007 trad Hans terug, maar is nog wel als adviseur bij het bedrijf betrokken. De huidige directie bestaat uit Con en Paul Duijnisveld en Bart van Peppen.

Wereldwijd

Met 90 jaar ervaring is het familiebedrijf niet meer weg te denken uit het Westland. “Wij hebben de ontwikkeling van kassen en kastypen op de voet gevolgd”, aldus Con Duijnisveld. “Vooral voor de Nederlandse kassenbouwers zijn wij een belangrijke toeleverancier. Omdat zij wereldwijd bouwen, zijn onze kassystemen ook overal te vinden. In Europa, maar ook in Amerika, Canada en Azie.”

Waarin ligt de kracht van 90 jaar Duijnisveld Kasconstructies? “In ons machinepark en onze medewerkers “, vertelt Paul Duijnisveld resoluut. “Moderne machines zijn natuurlijk onmisbaar voor de massaproductie van stalen kasconstructies. Maar zeker zo belangrijk zijn onze vaste medewerkers. Zonder onze vakbekwame, ervaren en toegewijde medewerkers die werken in een Westlandse, slagvaardige organisatie, zouden we nooit 90 jaar lang een succesvol bedrijf hebben kunnen voeren. Daarom vieren we deze maand samen met hen ons jubileum.” Meer informatie over Duijnisveld Kasconstructies is te vinden op www.duijnisveld.nl.

Bron: Het Hele Westland
Publicatiedatum: