Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Heeft u al aan subsidie gedacht?

Meer halen uit de samenwerking met uw buitenlandse partner

In de keten in de AGF- en bloemensector is er vaak sprake van internationale samenwerking tussen bedrijven uit de Westerse wereld met partners in opkomende markten. Bent u zich ervan bewust dat voor investeringen in een dergelijke relatie vaak subsidiering mogelijk is? De regeling Private Sector Investeringsprogramma (PSI) biedt u, in deze tijden van economische recessie, een goede gelegenheid om uw eigen vermogen efficiënt in te zetten.

Een voorbeeld van een bedrijf dat een PSI-subsidie heeft ontvangen is de volgende:
om stand te kunnen houden in de internationale bloembollenmarkt, is een Nederlandse bollenteler genoodzaakt om de kosten in het optelen van de bollen zo laag mogelijk te houden. Hij heeft al een relatie met een bedrijf in Vietnam die tot op dat moment de eerste fase van de teelt van de bollen uitvoert. In onderling overleg wordt besloten om ook de tweede fase in de teelt van de bollen door de Vietnamese partner te laten uitvoeren. Dit betekent dat de kennis over de techniek die daarvoor nodig is, wordt overgedragen aan de Vietnamese partner en dat er nieuwe investeringen nodig zijn. Dit project is in aanmerking gekomen voor de PSI subsidie.

De overheid stelt een subsidie van maximaal 50% van de totale projectkosten beschikbaar (maximale subsidie is € 750.000) voor bedrijven die willen investeren in hun relatie met deze partner. Voor de landen die onder de PSI Plus regeling vallen is het maximale percentage zelfs 60% (max. € 900.000).

Deze regeling staat open voor de volgende landen:


Verbos Business Development is een bedrijf dat bedrijven met internationale ambities ondersteunt door te zoeken naar samenwerkingspartners en het verzorgen van financieringen voor internationale samenwerkingsprojecten. In de loop der jaren heeft Verbos flink wat ervaring opgebouwd met het internationale zakendoen in opkomende markten (delen van Oost-Europa, Afrika, Azië en Zuid-Amerika) en is Verbos goed thuis in de mogelijkheden die de overheid biedt om ondernemers hierbij te ondersteunen. Juist de extra risico’s die het zakendoen in dergelijke opkomende markten met zich meebrengen is voor de overheid reden om bedrijven hierin te ondersteunen.

Voor meer informatie:
Verbos Business Development BV.
drs. Petra van der Hout-Smit
Tel. 0174-625344
Publicatiedatum: