Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paprika's naar een hoger niveau

Orangeline Farms werd in 2000 opgericht als familiebedrijf van 12 ha in Leamington (Canada). Ze staan bekend om hun paprikavariĆ«teiten die onder de naam Zing! Healthy Foods verkocht worden. Twee van hun telers Steve Stasko en Saman Soltaninejad veroverden een plek in de Canadese kas Top 10. Orangeline heeft internationale bekendheid gekregen met kasaardbeien. In 2010 begonnen ze bessen in de volle grond te telen, wat ze 's winters sinds 2012 in kassen doortrokken.



Paprika's naar een hoger niveau
Orangeline's paprika's hebben meerdere jaren op rij prijzen in verschillende categorieƫn gewonnen. Ze zijn de eerste paprikatelers die licht gebruikten en vernieuwen telkens om hun kwaliteit te verbeteren. Ze zijn ook de eersten in Noord-Amerika die kasaardbeien telen.

Steve Stasko: "Orangeline wilde iets anders, dat bracht ons in eerste instantie op aardbeien." Dit was ook de reden waarom ze kozen voor LED verlichting van LumiGrow. Mogelijke oververhitting van de paprika's en aardbeien en de elektriciteitsprijs in hun streek maakte de keuze voor ledlampen gemakkelijk.

Eind december begon Orangeline met een proef met lichtintensiteit voor paprika's. Ze verlichtten de planten in eerste instantie 20-30 minuten per dag en voerden dat langzaam op tot het optimale niveau behaald werd.

"Tijdens het wortelen vulden de wortels de goten tijdens de proef veel meer met een hogere lichtintensiteit. Toen de eerste vruchten zich ontwikkelden zagen we dat er ook meer paprika's aan de planten hingen." Tijdens de oogst van afgelopen lente merkten ze op dat de oogst een hoger gemiddeld gewicht per vrucht had en dat de vruchtwanden dikker waren. Dat was goed nieuws, omdat paprika's vaak per gewicht verkocht worden. Ook hadden de paprika's een betere, donkere kleur. Ze werken samen met het onderzoeksteam van LumiGrow om tegen een lagere behoefte aan energie een even goede kwaliteit te behouden.



Streven naar de beste aardbeien
"We zagen al snel in dat LuniGrow meer was dan een bedrijf dat lichtperen verkoopt. Ze zijn een technologisch bedrijf met een onderzoeksteam dat ons helpt om licht als een groeivariabele te gebruiken."

Orangeline's eerste aardbeiproef ging om het vinden van een economisch voordelige belichting voor de teelt van aardbeien in de herfst en de winter. Het verschil tussen de verlichte en onverlichte groep was als dag en nacht. De verlichte groep kon 3 weken eerder geoogst worden.

Steve: "We zagen meteen al dat we samen met LumiGrow hetzelfde doel hadden. Ze zijn een prima partner om mee te werken. Ze hebben het ons mogelijk gemaakt om de beste beslissingen voor onze teelt te maken. Hun onderzoeksteam begeleidde ons bij elke stap."

Voor meer informatie:
LumiGrow
800-514-0487
info@lumigrow.com
www.lumigrow.com
Publicatiedatum: