Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Miquel Ribera, Conic System:

"Kasteeltsector in Syrië groeit"

Het mediterraanse klimaat in Turkije, Israël en Egypte maken deze landen perfect voor de teelt. Syrië wordt vaak niet bij dit lijstje gerekend, hoewel het klimaat hier ook ideaal is om te telen. In het Syrische kustgebied, tussen de steden Latakia en Tartous zijn er dan ook veel kwekerijen, zo zegt Miquel Ribera van Conic System. Conic System heeft onlangs twee systemen geleverd aan een kwekerij in dit gebied.


Marwan's zoon en dochter, Michel en Janin, Gassan Mayhoub (kassenfabrikant), Nizar Moula (Janin's professor van de Landbouwuniversiteit), en Miquel Ribera van Conic System.

"Deze kwekers exporteerden hun producten vroeger naar Rusland en andere Oost-Europese landen, maar door de oorlog zijn de grenzen nu gesloten voor de export. Daarom produceren ze nu voor de lokale markt, en de productie neemt zelfs toe," vertelt Miquel. "De oorlog vindt voornamelijk plaats in het oosten van Syrië, dichtbij de grens met Irak en Turkije. De westelijke zijde is relatief veilig, en wordt beveiligd door Russische soldaten."

Marwan leidt de lokale minister van Landbouw rond op de faciliteit.

Andraos for Agriculture is een christelijk bedrijf dat opgericht is in Aleppo. Het bedrijf produceerde en importeerde kunstmest, maar toen Aleppo werd bezet wisten Marwan Andraos en zijn gezin naar Tartous te vluchten. Hier openden ze nieuwe kwekerij om zaailingen aan een groot aantal telers in de buurt te leveren.

"Om de kwaliteit van hun productie te kunnen verbeteren hadden ze een kleinere zaaimachine en een entrobot nodig. Ze hebben Conic System ingeschakeld om deze systemen te installeren. Nu produceren ze sla, tomaten, paprika's, pompoen, meloen en watermeloen," vertelt Miquel.


Warwan's dochter is bezig met het enten. Aan de andere kant van het raam zijn Marwan en zijn werknemers bezig met het zaaien van de zaden.

Hoewel de teeltsector van Syrië niet vaak besproken wordt, groeit de industrie hier wel. Dit betekent dat er ook meer kansen voor leveranciers zijn.

Voor meer informatie:
Conic System
www.conic-system.com

Publicatiedatum: