Dé website voor de Nederlandse groententeelt


Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ontwikkeling van Russische robotkas

Onderzoekers van de Russische Tomskt Polytechnic University (TPU) zullen het komende jaar een digitale kas ontwikkelen die geschikt is voor een arctisch klimaat. Alle variabelen van temperatuur, licht en daglengte tot water- en voedseltoevoer worden volledig elektronisch gereguleerd, terwijl een drone voor de pollinatie zorgt.

In de ruimte is het op dit moment al mogelijk om groenten te telen en dat moet binnenkort ook in de extreem koude gebieden op aarde kunnen. Het eenjarige Russische pilotproject, waaraan onderzoekers uit verschillende vakgebieden meewerken, heeft ten doel een hoogtechnologische kas te ontwikkelen. De onderzoekers gebruiken geavanceerde technieken zoals klimaatcellen, keramische sensoren, automatische beheerssystemen en spectroscopie om te zorgen voor de ideale omstandigheden qua licht, voedsel, warmte en water. De bedoeling is iedere plant precies te geven wat hij nodig heeft en te onderzoeken in hoeverre het mogelijk is de groei te bespoedigen. Daarvoor is de hoeveelheid licht van het grootste belang. Daarom worden lichtstralen van verschillende lengte gecombineerd om een optimale verhouding te bereiken.

De kas bestaat uit drie ruimtes. In de eerste ruimte, die de helft van de oppervlakte beslaat, staan de gewassen. Om te beginnen zijn dat komkommers. Een tweede deel van de kas wordt gebruikt voor de ontwikkeling van een robotsysteem dat licht en warmte reguleert. Daar wordt ook de pollinerende drone uitgetest. De derde ruimte zal functioneren als servicecentrum voor de gehele kas.

Bron: www.landlantbruk.se


Publicatiedatum: 11-7-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: