Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
uit alle delen van de wereld

International Asperagus Days van 16-18 oktober

Er wordt met smart gewacht op de International Asparagus Days die van 16 tot 18 oktober zullen plaats vinden in het Italiaanse Cesena. Tijdens dit evenement zullen alle belangrijke spelers uit alle delen van de wereld aanwezig zijn.



De teelt van groene, witte en paarse asperges omvat een gebied van 210.000 hectare in de wereld dat op dit moment onderhevig is aan specifieke klimatologische trends met als gevolg dat er in een korte periode veel product beschikbaar is.

Luciano Trentini heeft samen met de deskundige Christian Befve en de organisator Cesena Fiera de realisatie van het evenement gepromoot. "Het idee om dit evenement te organiseren komt in de eerste plaats voort uit de noodzaak om alle aspergetelers in staat te stellen een wereldforum te creëren en vervolgens kwesties te bespreken die verband houden met de teelt en marketing. Dit alles vindt plaats in oktober, wanneer de telers beschikbaar zijn, want in mei wanneer Macfrut plaatsvindt zijn veel telers niet bereid om tijd vrij te maken. In de tweede plaats willen we de balans opmaken van een aantal aspecten van de teelttechniek die in de nabije toekomst door nieuwe oplossingen zou kunnen worden hervormd", zegt Trentini.

De International Asparagus Day is evenement waarin alle opvallende aspecten van de hele toeleveringsketen worden besproken. In het bijzonder zullen er zeer veel conferenties zijn waarbij experts van over de hele wereld elkaar afwisselen, die de best bekende en geïmplementeerde innovaties zullen brengen, zowel vanuit het oogpunt van de teelt als vanuit commercieel oogpunt. Exposanten en sponsors van het evenement zullen hun innovaties ook aan geïnteresseerden kunnen presenteren via speciale presentaties.



"Er zal een gebied ter beschikking zal worden gesteld aan de exploitanten die voornemens zijn de machines en apparatuur bestemd voor de teelt te presenteren. In de interne tentoonstellingsruimte van het Cesena Fiera paviljoen zal het mogelijk zijn om machines, uitrusting en materialen te zien die bestemd zijn voor de selectie en verpakking van de asperges", zegt Trentini.

"Dit is een wereldwijd evenement dat niet kan worden gemist omdat alle aspergetelers nieuwe en nuttige informatie kunnen krijgen, dat vervolgens naar hun eigen bedrijf kan worden overgebracht. We hebben altijd gedacht dat de aspergeteelt gekoppeld is aan traditie, maar inmiddels moeten we dit beeld bijstellen omdat er innovaties beschikbaar zijn die deze teelt naar een hoger niveau kunnen tillen. Het is met name de moeite waard om te vermelden dat er nieuwe rassen zijn ontstaan die in staat zijn om de prestaties te verbeteren en de telers te voorzien van een beter en eerlijker inkomen", concludeert Trentini.

Contact:
International Asparagus Day
Tel.: (+39) 0547 317435
Email: info@cesenafiera.com
Web: www.internationalasparagusdays.com
Publicatiedatum: