Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Compo betreedt opnieuw de professionele markt

Compo betreedt opnieuw de professionele markt door de specialistische bemestingsbedrijven DeltaChem, Synergie en het Nederlandse Ekompany over te nemen. Daarnaast hebben ze nu ook een meerderheidsaandeel in het Spaanse Navarro. 



Na 36 maanden afwezig te zijn geweest op de professionele markt na de verkoop van hun hun Compo Expert GmbH divisie in 2015, is Compo GmbH nu weer terug, dankzij de geplande overname en integratie van DeltaChem, Ekompany, Synergie en Navarro.

"Ons doel is om weer een belangrijke speler op de markt voor specialistische bemesting te worden, met behulp van de expertise die we al sinds onze oprichting in 1956 hebben opgebouwd," vertelt de directeur van Compo, Stephan Engster. "We gaan de nieuwste productoplossingen leveren, gecombineerd met een unieke service - die we bovendien wereldwijd kunnen leveren dankzij de nieuwe overnames. Een belangrijke drijvende kracht voor toekomstige groei is onze snelle uitbreiding op de Aziatische markt."

Jidong Zhai, vicedirecteur van de Kingenta Group en bestuurslid van IFA (International Fertilizer Association) heeft een duidelijk doel voor ogen: een geplande omzet van €1 miljard in de komende jaren. "We zetten groot in en bieden een nieuwe ervaring voor de industrie," zegt Zhai. "Onze wereldwijde onderzoeks- en ontwikkelingscentra en onze leidende technici en onderzoekers zorgen ervoor dat we de concurrentie altijd een stap voor blijven."



"Hoewel het hierbij van belang is om snel te handelen, zorgen we ervoor dat we voldoende tijd hebben om alles goed te krijgen," bevestigen beide managers.

De nieuw opgezette professionele structuur krijgt advies van het International Advisory Board en werkt ook nauw samen met de Kingenta Group, een leider in het leveren van baanbrekende oplossingen op de plantenvoedingsmarkt, met €3 miljard in verkoop en 12.000 werknemers in 2018. 

Naast de geplande overnames heeft Compo ook een grote investering in hun onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten in Münster, Duitsland aangekondigd. "Hierdoor kunnen we nog sneller reageren op een toenemende marktvraag, vooral in het hoogseizoen, zodat de klanttevredenheid nóg verder stijgt," eindigt Engster. 

Voor meer informatie:
Compo
www.compo.com
Publicatiedatum: