Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rode paprika’s: zomerweer met Hollandse zomerprijzen

Tholen – Na een uitstapje naar de teelt van aubergines, courgettes, snijbonen en zelfs meloenen naast de teelt van paprika's, teelt paprikateler Chris den Ouden inmiddels alweer twee jaar alleen rode paprika's. De laatste weken dalen de prijzen van rode paprika's. Chris: "Een aantal weken geleden was er tijdelijk sprake van een luwte en was er een gebrek aan vooral de kleinere maten paprika's. Daardoor piekten de prijzen. Nu worden er weer volop paprika's geoogst. De paprika's zijn nu wat lichter van gewicht. De kwaliteit is goed."



De paprikateler koos destijds voor een breder assortiment, omdat de paprikaprijzen hem niet meevielen. Chris: "Toch ben ik weer terug naar de rode paprika's gegaan, omdat die andere teelten wel erg specialistisch waren en ook de concurrentie vanuit warmere gebieden erg groot was. Daarnaast groeien courgettes zomers net zo hard buiten, dus dat leverde niet de plus op waarop ik had gehoopt."

Korte keten
De markt is volgens Chris momenteel vrij stabiel, terwijl de paprikateler de prijzen als 'Hollandse zomerprijzen' typeert. Chris: "Op dit moment liggen de prijzen iets onder de kostprijs, dus dat moet niet de hele zomer zo blijven. Ook in het voorjaar hebben we namelijk al even wat gemist toen de prijzen eveneens tijdelijk onder de kostprijs zakten."

De afzet van Chris loopt via Van Nature, maar de grotere maten paprika's (zo'n 10%) vinden hun weg naar een snijderij. Chris: "De snijderij wil mooie, grote, lange paprika's en dat gaat goed. Ik heb geen problemen met kwaliteit. De snijderij zit om de hoek, een echte korte keten dus."

Voor meer informatie:
Den Ouden Paprika

Chris den Ouden
info@denoudenpaprika.nl