Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: moeilijke tijden voor de tomatenteler

De tomaten beleven een moeilijke periode want de prijzen zijn al zo'n 15 dagen laag en dat heeft niks te maken met de kwaliteit. Zelfs voor de beste tomaten kan men geen bevredigende prijzen krijgen.



Dit wordt bevestigd door Daniele Brunelli, een in Verona gevestigde teler met 35 hectare tomaten. "Het is een zware markt voor alle, of bijna de soorten tomaten. Er zijn geen grote prijsverschillen, behalve de roze Rosamunda. Twee weken geleden was de prijs gemiddeld €0,70. In de afgelopen dagen zijn we teruggevallen naar €0,50."



Juni is een zware maand voor groenten en volgens Brunelli geldt dit voor alle Italiaanse regio's. Zelfs de aubergines, hoewel van uitstekende kwaliteit, krijgen niet de gewenste prijs.



"Voor de ovale aubergines van topkwaliteit krijgen we tegenwoordig €0,55 of €0,60 per kilo. Nadat we de kosten van de opbrengsten hebben afgetrokken, blijft er haast niks meer over voor ons als telers", zegt Brunelli.

Daniele Brunelli

Brunelli heeft een eigen verpakking waardoor het herkenbaarder is op de markten, maar dit is niet voldoende om de prijs te ondersteunen. "Ik denk niet dat het een kwestie is van dalende consumptie, maar ik denk dat er simpelweg te veel producten zijn, ook uit het buitenland, en dat maakt de situatie voor ons als telers erg zwaar."

"Er moet echt iets veranderen en iemand zou de verantwoordelijkheid moeten nemen. Voor de consument is de prijs bijna altijd hetzelfde, maar de telers zijn de eerste schakel in de toeleveringsketen en zij zijn degene die de meeste problemen ondervinden. Zeker als er wordt besloten om de prijs aan te passen", concludeert de teler.

Contact:
Daniele Brunelli
Tel.: (+39) 338.4436859
Publicatiedatum: