Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vleestomaat, coeur de boeuf

Italiaanse veredelaar versterkt zich in traditionele gewassen

In de Italiaanse provincie Verona heeft veredelaar Isi Sementi tijdens hun open dagen een aantal belangrijke noviteiten gepresenteerd. Eén daarvan was de tomatenvariëteit Rosamunde, geteeld met nieuw genetisch materiaal.




Vleestomaten
"Onder de nieuwe tentoongestelde materialen hebben we twee soorten vleestomaten in testen uitstaan. De eerste, ISI 62347, is groot, weegt ongeveer 260-280 gram en heeft een karakteristieke vorm. De smaak is goed, met dunne schil, lage zuurgraad en zonder kruidachtige aroma", zegt Marco Bastoni van Isi Sementi.

De tweede variëteit, ISI 62355, is qua omvang iets kleiner en heeft een zogeheten 'green shoulder'. 

Bekijk alle foto's!







De Rosamunda-variëteit onderscheidt zich in de vleestomaten dankzij zijn kwaliteit en dat valt op in de markt. De prijs is wat hoger dan die van de traditionele vleestomaat. De kwaliteit is goed en de tomaat is dankzij zijn wat roze kleur herkenbaar in de markt", voegt Bastoni toe.

Om de roze tomatenvariëteiten, die een bepaalde kleur, aroma en smaak delen, te versterken, heeft Isi Sementi het merk Pomo Rosa geregistreerd.


Bekijk alle foto's!





Rosalinda
Een andere noviteit is de Rosalinda. Het is een geribbelde tomaat type Rosa di Sorrento. "Van een uitstekende smaak, roze van kleur, met een hoog soortelijk gewicht. Dit is het is het eerste jaar van de teelt en de eerste resultaten zijn positief", aldus de veredelaars.

Rosalinda kent een gemiddeld vroege cyclus, een gewicht van 350-400 gram, en is geschikt voor zowel teelt in de volle grond als in de kas. De tomaten hebben de traditionele bolvormige vorm met regelmatige en elegante ribbels.

Bekijk alle foto's!



Intense smaken en niches
Het onderzoek van Isi Sementi richt zich steeds meer op de intense smaken en aroma's en de herontdekking van niches. In de tentoonstelling zijn er bijvoorbeeld technische gegevensbladen van sommige variëteiten.

"We hebben een breed scala aan variëteiten, zoals Tigger, Dolly, ISI 82313, Melange en Black Pearl, met aantrekkelijke kleuren, speciale smaken en geschikt voor bijvoorbeeld snacktomaat", besluit Bastoni.

Contact:
ISI Sementi SpA
Frazione Ponte Ghiara, 8/a
43036 Fidenza (PR)
Tel.: (+39) 0524 528439
Fax: (+39) 0524 524255
Email: info@isisementi.com
Web: www.isisementi.com
Publicatiedatum: