Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grootste kas van China gebouwd in Daqing

Bij de Chinese stad Daqing is de grootste kas van China gebouwd. Het Daqing Honfu-project beslaat een gebied van meer dan 650 hectare en is opgezet aan de hand van een investering van 15 miljard yuan (€2 miljard). Het doel van het project is om een grootschalige geïntegreerde plantage te bouwen, waarin verschillende vormen van landbouw worden gecombineerd met wetenschappelijke, zakelijke en toeristische doeleinden. 

De eerste fase van het project bestrijkt een stuk grond van 125.000 vierkante meter en heeft voor 50 miljoen yuan (€6,7 miljoen) aan investeerders aangetrokken. Nadat eerst alle uitrusting was getest, is de kas in bedrijf gegaan, waarmee de grootste kas van China nu een feit is. Op 11 mei werden 30.000 tomaten aangeplant, die vervolgens in rap tempo zijn gegroeid. Naar verwachting zullen rond medio juli de eerste tomaten worden geleverd binnen de Chinese markt en worden geëxporteerd naar Hong Kong en Rusland. 


Medewerkers zorgen voor de zaailingen





De nieuwe kasen in Daqing Hongfu

Het deel van het project waar de kernactiviteiten zich afspelen heeft een areaal van 330 hectare. Er zijn plannen voor de bouw van een extra kas van 270 hectare. De eerste fase van het project zal een areaal bestrijken van 66 hectare. Ook wordt een hypermoderne kas gebouwd van 45 hectare aan de hand van een investering van 1,7 miljard yuan (€228 miljoen). Het bedrijf achter het project werkt op het gebied van gewasbescherming samen met de universiteit van Wageningen. Later dit jaar zal er nog eens 1,2 miljard yuan (€161,2 miljoen) worden geïnvesteerd in de bouw van de kas. 






Manager of Sales department in Beijing Hongfu International Agriculture Ltd.: Zhang Yuchao
Tel: +86 151 9010 2966

Publicatiedatum: