Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Woensdag 20 juni start 2 daagse beurs rondom Groente & Fruit helden

BZV-bioboer Willem opent VEG.

Boer Willem, Margreet Reijntjes en David van Bodegom openen eerste editie VEG.
VEG logo Het omvangrijke programma van VEG., het Vak Event Groente & Fruit helden, is bekend. De eerste editie van het VEG. event zal worden geopend door NPO radio- en tv-presentatrice Margreet Reijntjes, wetenschappelijk onderzoeker en auteur David van Bodegom en Boer Willem van Boer zoekt Vrouw. Zij geven de aftrap voor twee dagen vol demonstraties, workshops, mini-kookseminars en stands, met als uitsmijter de VEG.BBQ op de havenkade.

 
VEG. vindt plaats in de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam, op 20 en 21 juni. Het is een event van en voor AGF-professionals met een duidelijke focus op gespecialiseerde kanalen: groentenspecialisten, lokale retailers, foodservice, zorg & welzijn professionals en 'influencers'. VEG. deelt kennis, inspireert, biedt educatie en zet aan tot meningsvorming. Het event legt de nadruk op 'product leadership' en dat betekent veel aandacht voor product- en merkverhalen. Daarbij is ook plek voor kleinschalige ondernemers: zij presenteren zich gezamenlijk in het VEG. LAB.


Live Cooking en Demoplein
Het programma wordt aan elkaar gepraat door presentatrice Margreet Reijntjes. Bij de opening interviewt zij onderzoeker David van Bodegom over zijn publicatie Ontpillen; het stimuleren van groenten- en fruitconsumptie. Uiteraard wordt alles uit de kast gehaald om groenten en fruit zo lekker en bijzonder mogelijk te presenteren. Op het Live Cooking en Demoplein kunnen bezoekers zich laten inspireren door verschillende koks die van groenten hun specialiteit hebben gemaakt. Onder hen zijn chefkok Friedjof Kempenaar, die zich helemaal heeft toegelegd op koken zonder dierlijke producten, en Mari Maris, auteur van boeken als de Groentebijbel en Mari plukt de dag. Ma Guise Catering verzorgt de culinaire omlijsting.

Workshops en VEG. Cinema
Bezoekers kunnen meedoen aan workshops voor inspiratie en tips die ze meteen in de praktijk kunnen toepassen. Sprekers zijn onder meer Rob Baan van Koppert Cress, AGF-inkoper Giel Hermans en groenteboer Dave Loman (bekend van de maaltijdservice in Rotterdam Ommoord). Boer Willem zal vertellen over de bijzondere groenten die hij teelt. In de speciale VEG. Cinema kunnen bezoekers bijkomen en kijken naar fantastische filmbeelden van telers en boeren van over de hele wereld, gemaakt door filmmaker Arno Rozema van Vine Visuals. Kortom: het beloven twee zeer inspirerende dagen te worden, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld!

VEG. is geopend op woensdag 20 juni van 13.00 tot 22.00 uur en op donderdag 21 juni van 11.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis bij voorregistratie. Zonder voorregistratie kost een toegangskaart € 20,-. Kaarten voor de speciale VEG. BBQ kosten €50 (excl. BTW). Voorregistreren kan via de website: www.veg-event.nl. Daar is ook het programma voor beide dagen te zien.

Registreer voor een gratis bezoek
Bekijk het programma

Publicatiedatum: