Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geslaagde themabijeenkomst in De Ruiter Experience Center:

"Introduceer een nieuw ras liever zorgvuldig dan te snel"

Op woensdag 6 juni waren talloze belangstellenden richting het nieuwe De Ruiter Experience Center in Bleiswijk gekomen voor de themabijeenkomst omtrent de belichte teelt. Vertegenwoordigers vanuit de teelt, plantopkweek, advies en vanuit de keten hadden de mogelijkheid om met elkaar van gedachten te wisselen over de huidige en toekomstige teelt.

Uiteraard werd er volop stilgestaan bij de nieuwe teelt qua rassenkeuze maar er werd ook volop gebruik gemaakt om deel te nemen aan een van de twee seminar sessies. Hierbij gaf Arno Moerman, van Koppert Biological Control, een duidelijke richting aangaande optimale geïntegreerde gewasbescherming. De Ruiter: "Zijn visie was zeer realistisch en "to the point". Dit werd zeer gewaardeerd."

Qua rassen werd uitgebreid gekeken naar de mogelijkheden in, met name, tros, cocktail en premium cherry (pruim) segment. De Ruiter: "De bezoekers waren erg onder de indruk van de pijplijn op korte en lange termijn in deze segmenten. Duidelijk is wel meer en meer dat "speed to market" niet gewaardeerd wordt door het merendeel van telers en keten. Uitgebreide ervaringen van een eventuele vervanger van een bestaand ras zijn meer en meer noodzakelijk."
 

De Ruiter Experience ruimte in het De Ruiter Experience Center wordt volgens De Ruiter zeer gewaardeerd als meetingpoint om actualiteiten met elkaar uit te wisselen



 
In de Ruiter Market was volop gelegenheid om hetzelfde ras te beoordelen vanuit belicht en onbelicht oogpunt en qua houdbaarheid, deze week geoogst en vorige week geoogst (dus 4 beoordelingen per ras)


Er was volop belangstelling voor het seminar

Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.com
info@deruiterseeds.nl
 
Publicatiedatum: