Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Priva en Innoveins versterken innovatiekracht

Meer data-applicatie en robotisering in zachtfruitteelt onder glas

Op 6 juni zijn Priva en Innoveins een officieel samenwerkingsverband aangegaan om samen een of meerdere innovatiecluster(s) op te zetten voor onder andere data-applicaties en gerobotiseerde teelttoepassingen in zachtfruit en de glastuinbouw. Dit proces, waarbij co-creatie centraal staat, krijgt vorm op de Brightlands Campus Greenport Venlo.



Innovatie binnen ecosysteem
Innoveins is hét ecosysteem waar plant en techniek samenkomen om marktgedreven innovaties te ontwikkelen en op de markt te brengen. Priva is enthousiast over de samenwerking met Innoveins en ziet het belang van co-creatie. Nu kan Priva data-applicaties (door)ontwikkelen binnen een of meerdere clusters.

Meiny Prins, CEO van Priva, licht toe waarom ze hebben gekozen voor de samenwerking met Innoveins: "Samen werken aan innovatie wordt steeds belangrijker. Het mooie aan het gebied rondom Venlo, waar de clusterinnovaties vorm krijgen, is dat je hier midden in het hart van de tuinbouw bent, maar ook dichtbij onze buurlanden en de hightechindustrie van Zuidoost Nederland. Samen met Innoveins kunnen we de thema's natuur, mechatronica, medicinaal en internationaal op een inspirerende manier verbinden met de kracht van het ondernemerschap in de regio." Als onderdeel van de clusterformatie zullen ook andere bedrijven binnen deze innovatieclusters aansluiten om hun specifieke kennis op het gebied van data-applicaties vanuit watergift en -beheer in onder andere glastuinbouw en zachtfruit verder uit te bouwen.

Big data effectief gebruiken
Op dit moment wordt er binnen de agrifoodsector veel data verzameld. De kunst is om zogenoemde big data toepasbaar te maken voor een bepaalde applicatie. Peter Korsten, founder van Innoveins: "Het is essentieel om de relatie tussen meten en sturen in kaart te brengen. Om een applicatie te kunnen maken, is data nodig. Integratie en terugkoppeling van de besturing zijn daarbij van cruciaal belang. Dit brengt efficiëntie en een optimale effectiviteit teweeg."

Co-creatie staat centraal
Priva en Innoveins gaan innoveren op basis van co-creatie. Dat betekent dat Priva haar kennis en kunde zal inbrengen op het gebied van groeimodellen en groeivoorspellingen. Daarnaast zal de samenwerking met andere organisaties binnen de agrofood en hightech opgezocht worden. Pim Deuling, founder van Innoveins, beschrijft hoe relevant sociale innovatie binnen dit proces is: "Bij innovatie wordt vaak gedacht aan onderzoek en ontwikkeling – alle technische aspecten, maar dit is slechts één onderdeel van het geheel. Het verwerven, integreren en toepassen van nieuwe kennis door middel van samenwerking wordt vaak onderschat. Juist dit is een onmisbare schakel in het innovatieproces."

Voor meer informatie:
Innoveins


Priva


Publicatiedatum: