Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoverslag van bezoek aan tomatenkas van Village Farms, in Delta British Columbia

"Smaak belangrijkste onderscheidende factor voor nieuwe rassen"

Het Canadese kasgroenteseizoen is in volle gang. FreshPlaza bezocht de vestiging van Village Farms in British Columbia, waar in twee kassen, met een totale oppervlakte van 34,4 hectare, verschillende tomatenrassen worden geteeld. Op een zonnige namiddag gaven assistent-teler, Leesa Garnett, en marketing- en communicatiedirecteur, Helen Aquino, een rondleiding door de kassen waar de kleuren oranje en rood overheersen. 

"Op deze locatie in Delta telen we uitsluitend tomaten en worden geen paprika's en komkommers geteeld," begint Garnett. "We telen tal van snacktomaten en specialities, waaronder cherrytomaten en mini San Marzona tomaten, evenals tros-, vlees- en romatomaten. "De meeste rassen zijn vlak voor Kerst in week 52 geplant," vervolgt Garnett. "Tegen week 30 zal de groei voltooid zijn maar we blijven nog tot en met november oogsten."



Leesa Garnett en Helen Aquino poseren voor het ras Heavenly Villagio Marzano.

Rassen testen 
Naast de twaalf rassen die in Delta door Village Farms op commerciĆ«le schaal worden geteeld, worden er ook veel nieuwe rassen getest. "Bij het testen van een nieuw ras letten we op verschillende parameters," legt Garnett uit. "Als teler vragen we ons af of we het betreffende ras kunnen telen en of het de opbrengsten oplevert die we nodig hebben. Als een ras in een bepaalde gecontroleerde omgeving kan worden geteeld, betekent dit niet dat dit elders ook zo is," voegt ze er aan toe. "Vanuit het oogpunt van de consument zijn smaak en houdbaarheid de belangrijkste criteria. Smaak is een cruciale onderscheidende factor omdat het aroma zowel voor ons als de klant voorop staat. Heavenly Villagio Marzano is een voorbeeld van een ras dat binnen alle schakels van de waardeketen goed presteert." 


De Lip Smackn' trostomaat

Hersluitbare topsealverpakkingen
Voor elk ras biedt Village Farms zo'n 12 verschillende SKU's aan. "Het hangt allemaal af want van wat de klant wil," legt Aquino uit. "We promoten topsealverpakkingen omdat deze retailers veel voordelen bieden. Zo kunnen meer units per vierkante meter worden uitgestald en kunnen er vijf verpakkingen op elkaar worden geplaatst. Hierdoor hoeft er minder aangevuld te worden en dat zorgt weer voor lagere arbeidskosten. Een ander pluspunt van het verwijderbare topseal is dat er niet mee 'geknoeid' kan worden. Als consument wil je er nu eenmaal zeker van zijn dat het product niet aangebroken is voordat je het koopt."

Bij de verpakkingslijn legt Aquino uit hoe losse tomaten, zoals tros-, vlees- en romatomaten, voorzien worden van een PLU-sticker met een barcode. "Retailers gebruiken steeds vaker barcodes en de reden hiervoor is het groeiende aantal zelfbedieningskassa's," vervolgt Aquino. Voor klanten is het bovendien makkelijker om een code te scannen dan een PLU-code in te toetsen. Daarnaast stelt het gebruik van een barcode retailers in staat om hun verkoop per merk na te gaan. "Bij Village Farms werken we met AC Nielsen scandata en de barcode (RSS op PLU-items met een variabel gewicht en UPC op items met een vast gewicht) en dit geeft ons inzicht in de prestaties van de verschillende rassen op de markt en of consumenten een voorkeur hebben voor kas- of volle grondtomaten. Met RSS en UPC is het mogelijk het product op merkniveau te traceren maar via PLU niet." Een bijkomend voordeel voor retailers om met PLU te stoppen, is dat de producten niet foutief kunnen worden aangeslagen omdat er verkeerde codes in de kassa ingetoetst worden omdat dit probleem met RSS en UPC niet voorkomt. 


Trostomaten


Contact:
Helen L. Aquino
Village Farms
Tel: (+1) 407-936-1190 x312
Publicatiedatum: