Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbeterde opbrengst bij Canadese teler met acryldak

Het Canadese Greenbelt Microgreens heeft onlangs zijn locatie in Woodhill, Ontario uitgebreid. Het project voor de uitbreiding heeft twee jaar in beslag genomen. Op dit moment zit het teeltbedrijf op een capaciteit van 75%. Volgens Michael Curry van Greenbelt Microgreens zal het bedrijf naar alle waarschijnlijk met de komende winter op volledige capaciteit zitten.

De producten van Greenbelt Microgreens worden steeds beter ontvangen in de retailsector van Ontario. Vanwege de sterke vraag vanuit de consument naar de bladsla van Greenbelt Microgreens was het nodig dat de faciliteiten van het bedrijf werden uitgebreid.

Een deel van de uitbreiding kwam neer op de installatie van een dak van acryl, waarmee de teeltkas van iets minder dan anderhalve hectare wordt bedekt. Voor het dak was een forse investering nodig, maar volgens Curry was het dit waard. Curry geeft aan dat het dak de eerste in zijn soort is in Noord-Amerika. Het is UV-transparant en zorgt voor een toegang aan zonlicht die gelijk staat aan teelt in de open lucht. "Dankzij het dak is onze opbrengst met minstens 20% verbeterd. Ook hebben we hierdoor ongeveer een dag minder tijd nodig om onze groente te telen. Verder komt de groente nu beter op kleur en wordt de kwaliteit verbeterd, dus het was de investering meer dan waard."



Het dak van acryl

Greenbelt Microgreens heeft onlangs twee onderscheidingen gekregen met betrekking tot de inspanningen die het bedrijf heeft verricht en de innovaties die zijn toegepast. De prijzen zijn de 2018 Food in Canada Leadership Award en de Ontario Premier's Award. De prijzen zijn specifiek een erkenning voor het feit dat Greenbelt een milieuvriendelijk proces heeft ontwikkeld om het hele jaar rond biologische micro-groente te telen.

Naast het nieuwe dak heeft Greenbelt ook 20 geautomatiseerde sproei-installaties voor irrigatie en helio-lampen toegevoegd. De helio-lampen van Heliospectra staan boven een deel van de teeltkas dat vaker zal worden gebruikt tijdens het winterseizoen of tijdens periodes in de zomer waarin sprake is van veel bewolking. Ook is er een nieuwe sorteerlijn met negatief weegsysteem geïnstalleerd. Volgens Curry heeft deze Marco-sorteerlijn het proces sneller en efficiënter gemaakt. Door de uitbreidingen is het bedrijf van Curry beter in staat om micro-groente te leveren aan meer winkels in Ontario. Een van de nieuwe vaste klanten is de retailketen Farm Boy.


Babyleafs
Hoewel micro-groentes nog steeds een stijgende trend laten zien, geeft Curry aan dat Greenbelt ook gaat werken met babyleafs. Babyleafs kunnen volgens hem ook wel worden gezien als de nieuwe versie van micro-groentes. Hoewel babyleafs nog steeds micro-groentes zijn, zijn ze drie keer zo groot. "Babyleafs worden tien dagen langer geteeld, zodat de plant grotere bladen krijgt. De eerste soorten babyleaf-groente die we gaan telen zijn baby-rucola en baby-bieten. De categorie van babyleafs is een nieuwe mogelijkheid waarmee we in Ontario het hele jaarrond groente kunnen aanbieden. Mogelijk nemen hierdoor wat marktaandeel over van de importsector." 

Het grootste deel van de babyleaf-groenten die in Canada worden geïmporteerd zijn afkomstig van vollegrondsteelt. Uit marktonderzoek binnen de Canadese supermarktsector blijkt echter dat de kwaliteit van de importgroente niet altijd even consistent is en dat ze minder lang houdbaar zijn. "De retailers zijn geïnteresseerd in de mogelijkheid om het hele jaar rond babyleafs aan te kunnen bieden. Ze zijn bereid om te betalen voor een premiumproduct met een houdbaarheid van 13 dagen. Teelt in een goede grond en genoeg zonlicht staan bij ons aan de basis voor de kwaliteit en houdbaarheid van ons product." 

Voor meer informatie:
Michael Curry
Greenbelt Microgreens
Ph: 1-519-647-1112
Publicatiedatum: